Reabilitarea celei mai lungi strazi din Timisoara, in ritm de melc. Cand incep lucrarile

16-05-2013 10:01

Gropile din asfalt, cauza principala a accidentelor de masini

 Strada Gavril Musicescu arata ca dupa razboi, de ani buni. Locuitorii din zona credeau ca a venit norocul peste ei atunci cand au auzit ca primaria va incepe reabilitarea strazii, in luna martie. S-au inselat. Lucrarile nu au inceput nici acum.

 Muncitorii au amenajat o parte din santier, insa dupa doua luni de cand ar fi trebuit sa demareze lucrarile, acestia bat pasul pe loc. Potrivit edililor, utilajele au ramas oprite pentru ca firele de energie electrica, precum si cateva tevi de gaz trebuie mutate din zona.

Zona are o imagine dezolanta: drumul este neasfaltat, gropile arata ca niste cratere care izbucnesc din sosea, iar trotuarele sunt inexistente. Toate acestea trebuie sa se transforme intr-o zona cu drum asfaltat, piste pentru biciclisti si, bineinteles, trotuare.

In prima faza, firma care se ocupa de refacerea strazii va reabilita patru kilometri de drum, incepand de la intrarea de pe Calea Urseni, pana la strada Hebe.

Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 6.1 milioane de lei, iar termenul de executie a lucrarilor este de 20 de luni, insa administratia locala doreste ca locuitorii din zona sa se bucure mai devreme cu opt luni, de noile facilitati.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO