Protectie anti-frig la Zoo:calorifere pentru maimute si canguri. Ce se intampla cu celelalte animale

Ultima actualizare: 25-10-2012 02:30
Cangur

Animalele de la Gradina Zoologica din Timisoara nu par sa fie afectate de temperaturile scazute din ultimele zile. Chiar si cele mai sensibile la frig sunt in siguranta, la adapost si incalzite de un calorifer.

Pentru ca maimutele si cangurii au cea mai ridicata sensibilitate la temperaturile scazute, reprezentantii Gradinii Zoologice au gasit o solutie de incalzire si le-au improvizat un asa-numit “adapost in adapost”. “Inauntrul acestuia se gaseste un calorifer, iar animalul intra in mod firesc cand i se face frig. Usa care desparte adapostul in care se gaseste caloriferul este ca o perdea”, a declarat Calin Calamar, reprezentant al Gradinii Zoologice din Timisoara.

Daca unele animale pot avea de suferit la frig, altora, temperaturile scazute le priesc foarte mult. Macacii japonezi, care apartin unei specii ce provine din zonele muntoase si este foarte bine adaptata la frig, se bucura de anotimpul friguros.

Pe langa locurile special amenajate in care traiesc animalele, la Zoo mai exista o cladire separata, a carei sursa de incalzire este o centrala pe curent. Aici traieste chinchilla, care are nevoie de o temperatura medie de 15 grade Celsius.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO