Proiect pentru naveta Dumbravita-Timisoara: drumul se va putea face cu troleibuzul

13-12-2011 14:54

Autobuz

Lucrarile la extinderea retelei de troleibuze vor incepe de anul viitor, iar plimbarile propriu-zise cu mijloacele de transport in comun dintre Dumbravita si Timisoara se vor putea face in 2013.

Consilierii locali timiseni au votat astazi proiectul prin care intre Timisoara si Dumbravita se va putea circula cu troleibuzul. Acesta a fost initiat in primul rand pentru ca, in momentul de fata, 2.500 de locuitori ai Timisoarei sunt angajati ai firmelor ce au sediul in Dumbravita. In plus, familiile ce locuiesc acolo aleg sa isi indrume copiii spre invatamantul timisorean.Transportul zilnic se face in majoritatea cazurilor cu masinile personale ale acestora. Astfel, cateva mii de curse au loc zilnic, in interes de serviciu sau de educatie.

De la Timisoara merge o suma foarte mare pentru acest proiect, peste 8 milioane de lei. Investitia totala este de 14 milioane de lei, o buna parte din suma fiind acoperita prin fonduri europene.
Situata in nordul municipiului Timisoara, Dumbravita se intinde pe o suprafata de 20 km patrati si are aproximativ 7000 de locuitori.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO