Profesor in greva foamei. Vrea “multicratie” si spune ca nu se va opri pana nu e bagat in seama

27-02-2012 13:28


horia balta

Doi presedinti, doua guverne, doua administratii, in paralel. Asta propune Horia Balta, profesor la Politehnica, care a intrat de astazi in “post negru”, chiar in centrul Timisoarei.

Acesta spuna ca in fiecare zi, intre orele 11 si 12, isi va face aparitia in fata Catedralei. Pentru ca are ceva de spus si pana acum nimeni nu a fost interesat sa ii asculte cu atentie ideile si sa i le puna in practica, a apelat la gestul extrem. “De astazi o sa stau in greva foamei pe o perioada nedefinita, pana cand Guvernul Romaniei va lua in considerare ideea de multicratie”, a declarat Horia Balta.

Profesorul are 46 de ani si preda la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, de la Politehnica Timisoara. Spune ca ideea ii apartine in totalitate si o are in vizor inca de acum 12 ani. Are totul pus la punct, a facut o platforma online unde expune subiectul si a redactat chiar o petitie pe care spera sa o semneze un numar cat mai mare de persoane. Pana in acest moment, a strans 25 de semnaturi. Ii lipseste insa suportul autoritatilor. “Eu am ideea, dar prin ce am inceput astazi vreau sa atrag atentia, pentru a fi acceptat conceptul si a se finanta un studiu, pana la nivel de implementare”, a adaugat Horia Balta.

Acesta considera ca nu oamenii de la conducerea tarii sunt responsabili de situatia actuala, ci sistemul. ”Nu protestez impotriva lui Boc sau Basescu. Toti au vicii, de vina este sistemul”, povesteste Horia Balta.

Ca si punct de plecare, influentat cel mai probabil de meseria pe care o practica zi de zi, profesorul isi doreste ca prima schimbare, un referendum in domeniul electronicii la nivel national.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO