Probleme pentru clanurile de tigani Stancu si Carpaci, la o zi dupa nunta copiilor de 15 ani

Ultima actualizare: 07-09-2012 07:18

In loc sa numere darul si sa uite ca invitatii le-au furat tacamurile de argint, doua dintre cele mai instarite familii de tigani din Timisoara au dat de probleme, dupa nunta copiilor lor.

Autoritatile s-au autosesizat, cand au aflat ca mirii au doar 15 ani, iar  inspectorii de la Protectia Copilului le-au reamintit parintilor ca, indiferent de etnie, in Romania nu este permisa casatoria intre minori.

Emotiile au aparut abia astazi cand cei de la Protectia Copilului Timis au anuntat oficial ca nu sunt de acord ca doi adolescenti de 15 ani sa fie tratati ca soti si sotie.

La uniunea celor doi, consumata saptamana trecuta, au asistat sute de invitati sositi din toata Europa.

Copiii familiilor Stancu si Carpaci, Misalba si Elisei au defilat prin fata lor imbracati in miri.

Pentru ca lucrurile incep sa se complice din punct de vedere legal, cele doua familii sustin dintr-o data ca fapt, nu au organziat o nunta adevarata, ci doar au sarbatorit o viitoare casatorie.

"Din declaratia scrisa a membrilor familiei a reiesit ca nu a fost o nunta in sensul clasic al cuvantului, fara starea civila, fara casatorie la biserica ci a fost mai degraba un ceremonial prin care fata a fost promisa tanarului respectiv", a declarat Smaranda Marcu, purtatorul de cuvant al Directiei pentru Protectia Copilului Timis .

Chiar si asa ancheta continua. Problema este ca mirii se afla deja in Germania, unde vor locui o perioada.

Constienti ca sunt prea mici pentru a forma o familie, inca de la petrecere apropiatii celor doi faceau glume legate de varsta lor.

Ca sa iasa din incurcatura, parintii au promis solemn ca tinerii se vor casatori cu acte abia dupa majorat iar pana atunci, nu vor intretine relatii intime. Potrivit legii, tinerii de pana-n 18 ani se pot casatori doar cu dispensa data de cei de la primarie, pe baza unei anchete sociale, si numai daca au implinit varsta de 16 ani.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!