Probleme pentru clanurile de tigani Stancu si Carpaci, la o zi dupa nunta copiilor de 15 ani

14-08-2012 09:47


In loc sa numere darul si sa uite ca invitatii le-au furat tacamurile de argint, doua dintre cele mai instarite familii de tigani din Timisoara au dat de probleme, dupa nunta copiilor lor.

Autoritatile s-au autosesizat, cand au aflat ca mirii au doar 15 ani, iar  inspectorii de la Protectia Copilului le-au reamintit parintilor ca, indiferent de etnie, in Romania nu este permisa casatoria intre minori.

Emotiile au aparut abia astazi cand cei de la Protectia Copilului Timis au anuntat oficial ca nu sunt de acord ca doi adolescenti de 15 ani sa fie tratati ca soti si sotie.

La uniunea celor doi, consumata saptamana trecuta, au asistat sute de invitati sositi din toata Europa.

Copiii familiilor Stancu si Carpaci, Misalba si Elisei au defilat prin fata lor imbracati in miri.

Pentru ca lucrurile incep sa se complice din punct de vedere legal, cele doua familii sustin dintr-o data ca fapt, nu au organziat o nunta adevarata, ci doar au sarbatorit o viitoare casatorie.

"Din declaratia scrisa a membrilor familiei a reiesit ca nu a fost o nunta in sensul clasic al cuvantului, fara starea civila, fara casatorie la biserica ci a fost mai degraba un ceremonial prin care fata a fost promisa tanarului respectiv", a declarat Smaranda Marcu, purtatorul de cuvant al Directiei pentru Protectia Copilului Timis .

Chiar si asa ancheta continua. Problema este ca mirii se afla deja in Germania, unde vor locui o perioada.

Constienti ca sunt prea mici pentru a forma o familie, inca de la petrecere apropiatii celor doi faceau glume legate de varsta lor.

Ca sa iasa din incurcatura, parintii au promis solemn ca tinerii se vor casatori cu acte abia dupa majorat iar pana atunci, nu vor intretine relatii intime. Potrivit legii, tinerii de pana-n 18 ani se pot casatori doar cu dispensa data de cei de la primarie, pe baza unei anchete sociale, si numai daca au implinit varsta de 16 ani.
 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO