Primaria Timisoara a luat un imprumut de 25 de milioane de euro de la Banca Mondiala. Cum vor fi folositi banii

Ultima actualizare: 08-03-2014 07:05
Primaria Timisoara

 Primaria Timisoara a luat un imprumut de 25 de milioane de euro (112 milioane de lei) de la Banca Mondiala, fiind printre primele orase din Romania care au obtinut o finantare rambursabila de la IFC (International Finance Corporation).

 Primaria trebuie sa restituie intreaga suma pe o perioada de 12 ani, dupa o perioada de gratie de 2 ani. Dobanda acestui imprumut va fi cuprinsa intre 3.5% si 7%.

Cei 25 de milioane de euro vor fi destinati proiectelor realizate pe fonduri europene.

”Scopul imprumutului este de a cofinanta proiectele europene dezvoltate de municipalitate prin intermediul unei structuri financiare cat mai eficiente si adecvate. Suntem bucurosi ca am reusit atragerea langa noi a unei institutii financiare de anvergura cum este IFC cu care dorim sa cooperam cât mai bine pentru dezvoltarea Timisoarei”, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Imprumutul va fi destinat proiectelor care tin de imbunatatirea infrastructurii sociale, economice si de mediu a municipiului. Printre acestea se afla reabilitarea infrastructurii publice a malurilor canalului Begai, retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare al orasului, amenajarea complexului rutier Michelangelo, reabilitarea liniilor de tramvai, precum si modernizarea statiilor de transport public.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO