Primaria nu a rezolvat problema tinerilor care mazgalesc cladirile. Robu: “Nu reusim sa ii prindem”

13-11-2013 12:56


graffiti, cladiri, timisoara

 Lupta dintre primarie si tinerii artisti care picteaza cladirile si zidurile din Timisoara se duce pe toate fronturile. Totusi, edilii orasului nu au reusit sa rezolve aceasta problema cu toate ca au promis ca vor amenaja spatii speciale pentru graffiti.

 Dupa ce i-au notificat pe proprietarii care au cladirile mazgalite cu desene stradale sa curete imobilele, edilii au promis ca vor pune la dispozitia tinerilor “artisti” mai multe spatii pentru graffiti. Au trecut doua luni de la aceasta promisiune si Timisoara a ramas cu un singur zid pe care se pot crea graffiti-uri, insa acesta este acoperit cu totul de astfel de desene. Pana in momentul de fata, Primaria nu a identificat si alte spatii.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Marker-urile cu care lucreaza ei sau spray-urile sunt atat de afurisite incat se pot sterge numai cu o tehnologie speciala. Daca se aplica aceasta tehnologie cu vapori, chiar si atunci mai raman urme. Nu reusim sa ii prindem pe acesti indivizi, care merita sa fie pedepsiti fara mila pentru ca isi bat joc de orasul nostru, de cladirile publice si de cladirile private (…) Placerea lor este sa distruga. Nu am identificat pana acum si alt zid. Le-am pus in continuare la dispozitie zidul care exista deja. (…) Insa degeaba le pui la dispozitie zidul ca pasiunea lor este sa mazgaleasca in alte parti, nu acolo unde le pui la dispozitie si alte spatii”.

In urma cu doua luni, Politia Locala i-a notificat pe proprietarii care au cladiri pline de graffiti ca au la dispozitie 30 de zile sa isi curete imobilele. Au trecut cele 30 de zile, insa, pana acum nu a fost acordata nicio amenda.

Totusi, aceste notificari i-au speriat pe proprietari, care au si inceput sa indeparteze desenele. Potrivit ultimelor date furnizate de Politia Locala, din 321 de cladiri desenate in zona centrala, 135 au fost curatate.

In urma cu doua saptamani, a fost prins in flagrant un tanar care desena cu spray peretii unei farmacii. El s-a ales cu o amenda de 200 de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO