Meniul sarbilor din Banat pentru noaptea de Revelion.Cate persoane sarbatoresc Anul Nou pe rit vechi

Ultima actualizare: 16-01-2014 07:09
mancare, revelion sarbi

 Doar cateva ore ii mai despart pe crestinii de rit vechi de intrarea in noul an. 22.000 de sarbi din vestul tarii vor petrece la noapte Revelionul. Restaurantele se pregatesc deja de cateva zile pentru a-i primi cum se cuvine pe invitati.

 Meniurile sunt pregatite, salile amenajate, iar formatiile de muzica vor veni din Serbia pentru a intretine atmosfera. Si stocul de pahare a fost marit pentru ca, la cumpana dintre ani, sarbii sparg cat mai multe pahare in semn de belsug pentru noul an.

Intr-un restaurant din centrul Timisoarei se lucreaza de zor inca de la primele ore ale diminetii. Pentru seara de Revelion a fost adus un bucatar-sef din Serbia, pentru ca petrecaretii sa manance… ca acasa. Salamul traditional, pestele preparat dupa retete sarbesti si desertul, toate stau la loc de cinste pentru a fi savurate in toiul petrecerii. Pentru ca Revelionul sa fie 100% sarbesc, din meniu vor lipsi… sarmalele.

Iavor Radovancovici , administrator restaurant: “Avem o gama diversificata din specialitatile sarbesti, o zacusca sarbeasca, din prosciutto, branzeturi alese, ramstec, kulen, peste gratinat si baza va fi njeguski stek cu purcel roluit si cu medalion din piept de pui cu caimac. Pentru distractie vor fi doua formatii, cu trei cantarete si un cantaret si, de neinlocuit, trupa de trubaci, care vor intampina musafirii si la ora 00:00 vor da ora exacta, intrarea in noul an. Este deja o traditie, nu ne mai trebuie reclama, nimic. Lumea deja vine anuntata.”


22.000 de sarbi din vestul tarii vor petrece pana in zori Revelionul pe rit vechi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO