Plan pentru organizarea zonei Balcescu.Nu se stiu inca rutele ocolitoare pe care vor circula soferii

30-07-2013 13:30


zona balcescu,timisoara

 Saptamana viitoare demareaza lucrarile de reamenajare a intersectiei din zona Balcescu si odata cu acestea va fi realizat si un sens giratoriu. Astfel, traficul in zona va suferi numeroase modificari dupa ce va fi finalizata intreaga lucrare.

 La sfarsitul lunii septembrie, cand se estimeaza ca va fi gata lucrarea, in intersectie se va circula pe doua benzi pe un singur sens, iar directiile vor fi separate de sensul giratoriu. Intersectia va functiona pe principiul cedeaza trecerea la toate intrarile .

Tramvaiele vor avea prioritate, iar in dreptul liniilor vor fi montate indicatoare care vor afisa acest lucru. In dreptul Liceului Grigore Moisil si in apropierea bisericii se vor amenaja 41 de locuri de parcare. De asemenea, pe strada Ciprian Porumbescu va fi un loc destinat unei statii de taxi.

Pe carosabil, stratul actual de asfalt va fi inlocuit, iar trotuarele vor fi realizate din pavaj de beton.

Potrivit contractului dintre Primarie si firma constructoare, aceste lucrari trebuie finalizate in patru luni. Totusi, reamenajarea intersectiei ar putea fi terminata pana la sfarsitul lunii septembrie. Valoarea totala a proiectului se ridica la aproape 900.000 de lei.

Pe parcursul lucrarilor, circulatia in intersectie va fi inchisa partial, insa pana in momentul de fata, municipalitatea nu a anuntat rutele ocolitoare pentru soferi.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO