Patru strazi si o alee din Timisoara au acum denumire. Vezi care sunt acestea

01-02-2013 10:35


Primaria Timisoara

Patru strazi din Timisoara au fost “botezate” de consilierii locali, in aceasta saptamana. Acestea au primit fiecare cate un nume nou, iar unei alei din oras i-a fost schimbata denumirea.

Doua dintre cele patru strazi care nu aveau nume sunt situate la marginea orasului, in zona Torontalului – Rubinstein, una este in zona Ciarda Rosie, iar ultima este in Zona Mehala.


Prima strada a primit numele lui Ion Hobana, un fost scriitor si critic literar, nascut la Sannicolau Mare. Aceasta este situata perpendicular pe actuala strada Aurel Pop si paralel cu strada Marius Moga. Un nou tronson de drum care a primit nume este cel situat paralel cu strada Aurel Pop. A fost denumit de consilierii locali dupa numele lui Aurel Contrea, cel care a fost profesor, om de stiinta si publicist, nascut la Comlosu Mare, in judetul Timis.


In Zona Ciarda Rosie, acum a aparut strada Neajlov. Aceasta incepe de la strada Pavel Stoica si se continua la sud-est. Ea este paralela cu strazile Nicolae Stoica si Dimitrie Dinicu. Ultima strada care a primit nume este o prelungire a actualei strazi Locotenent Ovidiu Balea, care poarta acum aceeasi denumire. Aceasta este situata in zona Mehala, intre viaductul peste Calea Ferata Timisoara – Arad si limita de vest a orasului.


In zona Soarelui, o alee si-a schimbat denumirea. Este vorba despre “Aleea Plutasilor”, care se va numi de acum incolo “Aleea Andrei Istvan”.


Primarul Nicolae Robu spune ca numele strazilor nu vor mai fi schimbate de acum incolo, ci doar vor fi “botezate” cele care nu au unul. ”Trebuie sa fim atenti ce nume dam strazilor pentru ca la ora actuala unele au denumiri hilare, precum Strada Iepurelui, Usturoiului, Patrunjelului, strada Uica nu stiu cum. Nu e normal ca un oras cultural precum Timisoara sa aiba asemenea denumiri pentru strazi”, a declarat Robu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO