Palatul Lloyd din Piata Victoriei a fost iluminat arhitectural, printr-o sponsorizare. GALERIE FOTO

25-06-2013 09:52


rectorat iluminat

Palatul Lloyd, care gazduieste Rectoratul Universitatii Politehnica, este de aseara iluminat arhitectural. O firma privata a sponsorizat intreaga lucrare care s-a ridicat la suma de 50.000 de euro.

Pe o ploaie mohorata, Rectoratul a devenit cea mai impunatoare cladire din Piata Victoriei, pe timp de noapte. A fost iluminata arhitectural pentru prima data, iar urmatorul obiectiv pe lista este cladirea Operei Nationale.

In urma cu doua luni, primarul Nicolae Robu a facut apel la doua firme private sa sponsorizeze punerea in valoare a celor doua cladiri. Santajul emotional al primarului a dat roade doar pe jumatate, pentru ca doar o firma a raspuns solicitarii. Astfel, numai Palatul Lloyd a fost iluminat arhitectural.

Edilul-sef a declarat ca ar fi vrut ca ambele cladiri, Opera Nationala si Rectoratul Politehnicii sa fie iluminate deodata, insa acest lucru nu a fost posibil.

Palatul Lloyd este o cladire istorica din Timisoara, situata in Piata Victoriei. Acesta a fost construit in perioada 1910-1912 dupa planurile arhitectului Leopold Baumhorn, in stil eclectic. Aici au functionat la primul etaj Bursa Agricola si societatea Lloyd, iar la urmatoarele etaje erau locuinte. Din 1948 adaposteste sediul Rectoratul Universitatii Politehnica din Timisoara, iar la parterul sau functioneaza un restaurant.

Dupa Rectorat, si cladirea Operei Nationale va fi iluminata arhitectural. Care este investitia
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO