Pacientii pusi sa cumpere medicamente si materiale sanitare in spitale vor primi banii inapoi

12-07-2013 14:48


salon de spital

 Acest lucru este posibil din luna iulie, la Timisoara. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate ia masuri pentru asigurarea dreptului pacientilor la servicii medicale, medicamente si materiale sanitare GRATUITE pe perioada internarii.

 

 Astfel, la externarea din spital, pacientul trebuie sa completeze un formular-tip, prin care declara daca a fost sau nu nevoit sa achite, pe perioada internarii, contravaloarea serviciilor medicale la care are dreptul, in calitatea de asigurat. Acest document va insoti in mod obligatoriu foaia de observatie a pacientului.

„Printr-un act aditional atasat la contractul-cadru, unitatile sanitare cu paturi sunt obligate sa informeze asiguratii cu privire la dreptul acestora de a solicita rambursarea contravalorii cheltuielilor efectuate pe perioada internarii precum si modalitatea prin care pot face acest lucru”, au transmis reprezentantii CJAS Timis.

Potrivit CJAS Timis, sumele alocate furnizorilor de servicii medicale spitalicesti a crescut constant, tocmai pentru a asigura o buna desfăşurare a actului medical. Astfel, fondurile spitalelor sunt suficiente pentru ca pacientii sa nu fie obligati sa-si cumpere, pe perioada internarii, medicamente sau materiale sanitare.

„CJAS Timis tine sa atraga atentia ca orice neregula descoperita in urma controalelor va atrage dupa sine sanctiunile prevazute de legislatia in vigoare”, au incheiat reprezentantii CJAS Timis.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO