Opera Nationala din Timisoara va fi iluminata in albastru, astazi, de Ziua Internationala a Autismului

Ultima actualizare: 05-04-2014 07:04
timisoara,reflexie in apa

 Este ziua internationala de constientizare a autismului, iar sute de parinti vor sa traga un semnal de alarma asupra nevoii de sustinere pe care o au cei peste 7000 de copii autisti din Romania.

 In aceasta seara, cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, Opera Nationala din Timisoara va fi luminata in albastru, culoarea simbol a celor care lupta cu autismul.

Este cel de-al saselea an consecutiv cand Timisoara se alatura metropolelor lumii in aceasta actiune de constientizare a autismului, cu ajutorul Fundatiei „Pentru Voi”.

Astfel, miercuri seara, intre orele 19:30 si 20:30, fundatia va organiza in orasul de pe Bega un mars albastru care este menit sa atraga atentia asupra autismului. Acesta se va desfasura pe traseul Opera – Catedrala – Primarie– Opera. Marsul va fi condus de Fanfara Primariei Comunei Giroc, dirijata de dl. Pascota Ionel. La mars vor participa persoane imbracate in albastru, care vor purta pancarte cu mesaje legate de autism. Printre participantii la mars vor fi persoane cu dizabilitati intelectuale si familiile acestora, angajati si voluntari ai Fundatiei, precum si alti cetateni care se vor alatura grupului.

De la ora 20.30 – 22.00, cladirea Operei Nationale va fi iluminata in culoarea albastra.

„Din pacate, situatia persoanelor adulte cu autism a ramas dramatica: in continuare nu sunt servicii de sprijin, nu sunt oportunitati de angajare in munca, Codul Civil nu a fost modificat pentru a le oferi o reala protectie juridica. Familiile sunt in continuare singurul lor sprijin. De aceea, incercam sa atragem din nou atentia asupra nevoii de sprijin atat din partea autoritatilor, cat si a comunitatii locale”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO