Obstacolul din calea oamenilor cu dizabilitati de la Fundatia Pentru Voi: santier uitat de muncitori

01-08-2013 14:07


strada bacalbasa, Fundatia Pentru Voi

Strada Bacalbasa, unde au sediul si doua centre de zi ale ale Fundatiei Pentru Voi, a intrat in reparatii la inceputul lunii mai. Atunci, muncitorii au spart asfaltul si au inceput sa lucreze la sistemul de canalizare din zona.

Se pare ca dupa o luna si jumatate, adica imediat dupa ce santierul a fost deschis, muncitorii au… disparut. A ramas in schimb o groapa imensa chiar in fata unuia dintre centrele de zi ale fundatiei, care ingreuneaza accesul in cladire. In aceeasi situatie se afla si restul locuintelor de pe strada Bacalbasa.

Laila Onu, directorul executiv al “Fundatiei Pentru Voi”: “Lucrarile au inceput in luna mai, insa de o luna si jumatate nu mai lucreaza nimeni, santierul este parasit. Noi avem un microbuz si un autobuz cu care transportam persoanele cu dizabilitati, autobuzul nu poate intra aici in zona mai ales ca in fata unuia dintre centre este o groapa imensa”.

Reprezentantii Fundatiei “Pentru Voi” spun ca din cauza gropii imense lasate in fata unuia dintre centrele in care isi desfasoara activitatea, pamantul a inceput sa se surpe si se tem ca groapa s-au putea mari.

Viceprimarul Dan Diaconu spune ca in aceasta situatie nu se afla doar strada Bacalbasa, ci si o alta, situate in apropiere: strada Paganini. Aici muncitorii trebuiau sa indroduca tevi pentru canalizare, insa problemele cu care se confrunta firma constructoare au facut ca lucrarile sa fie intrerupte pentru o perioada.

Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei: “Este vorba de doua strazi din cartierul Freidorf, pentru o lucrare coordonata de Aquatim. Firma care se ocupa de lucrari a avut ceva probleme cu personalul, insa inainte sa se sisteze, lucrarile erau in grafic. Noi putem sa intervenim numai cand lucrarea nu este in grafic. Acum am primit garantii ca lucrarile la strada Paganini se vor incheia in 4-5 zile, iar pe strada Baclabasa pana la sfarsitul acestei luni”.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO