Monumentul Fidelitatii va fi mutat in Piata Balcescu si va fi inconjurat de apa. Cum va arata zona

30-10-2013 15:31


robu, telefon. monumentul fidelitatii

S-au finalizat lucrarile in Piata Balcescu.Carosabilul a fost refacut, s-au creat piste pentru biciclisti si au fost realizate noi locuri de parcare, in cadrul proiectului de reamenajare a zonei.A mai ramas un obiectiv: aducerea Monumentului Fidelitatii

Odata cu finalizarea lucrarilor, reprezentantii primariei s-au hotarat sa mute Monumentul Fidelitatii in Piata Balcescu, care in momentul de fata se afla in Cimitirul Eroilor. Potrivit primarului, monumentul va fi amplasat chiar in mijlocul sensului giratoriu si va fi inconjurat… de apa.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Puteti vedea in regim de simulare (n.r. vezi in galerie foto) sensul giratoriu intr-o varianta in care in jurul soclului este pavaj apoi un inel de iarba si apoi un inel de apa, din nou un inel de iarba. (…) Momentan, aceasta nu este o varianta finala. Daca vom avea apa, ea nu va fi ca in aceasta simulare, ci va fi pe o suprafata mai mare, astfel incat sa se oglindeasca in ea statuia”.

Potrivit edilului, in Timisoara nu exista un loc mai vizibil si mai potrivit pentru aceasta statuie, decat intersectia din zona Balcescu.

Proiectul de reamenajare a schimbat cu totul Piata Balcescu
In zona Pietei Balcescu a fost inlocuit total carosabilul, se circula pe doua benzi de circulatie, directiile fiind separate de o insula centrala. In dreptul Liceului Grigore Moisil s-au amenajat 41 de locuri de parcare, iar suprafata s-a marit cu aproximativ 700 de metri patrati.

Trotuarele s-au realizat din pavaj de beton, iar parcarile au fost “imbracate” cu beton asfaltic. De asemenea, pe strada Ciprian Porumbescu s-au realizat 400 de metri de pista pentru biciclisti si alti 350 de metri pe Bulevarul Mihai Viteazu.
Valoarea totala a lucrarilor a fost de 1.1 milioane de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO