Luna iulie isi merita numele popular de "cuptor". Banatul este dominat de cod portocaliu de canicula

29-07-2013 09:59


canicula

Banatul este dominat de un val de caldura inabusitor. Meteorologii au emis pentru luni, 29 iulie, cod portocaliu de canicula in zona de Vest a tarii.

 Trei judete din vestul tarii sunt sub atentionare de cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat. Este vorba de judetele Timis, Arad si Caras-Severin. Banatenii vor avea de suportat astazi temperaturi care vor atinge pragul critic de 40 de grade Celsius la umbra.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.

Meteorologii au emis cod galben de caldura si in judetele Bihor si Hunedoara, unde temperaturile vor atinge 38 de grade Celsius.

Meteorologii spun ca temperaturile sunt ridicate din cauza unui front atmosferic care vine din directia Africii catre tara noastra.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a cerut spitalelor, ambulantelor si Directiilor de Sanatate Publica sa activeze planurile de masuri pentru zilele caniculare pentru ca riscurile medicale cauzate de aceste temperaturi sa fie cat mai reduse.

In Timisoara exista patru puncte de prim ajutor: la Posta Mare, Gara de Nord, Piata 700, Piata Badea Cartan. Acestea sunt deschise intre orele 10 – 18. Locurile sunt dotate cu apa si personal medical care va interveni in caz de nevoie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO