Liderul Druckeria, despre artificiile planuite de Robu: „Pe el il va judeca istoria, nu pe noi”

02-07-2012 13:04

galerie Poli Timisoara

Cesionarea locului deţinut de AC Recaş sau orice altă metodă prin care primarul Timişoarei vrea să obţină un loc în liga secundă pentru alb-violeţi nu este pe placul suporterilor şi nici nu ar avea suport regulamentar.

O delegaţie timişoreană se va întâlni mâine, la Bucureşti, cu juriştii FRF, pentru a găsi o portiţă în regulament care să permită Timişoarei să joace în Liga a II-a din acest sezon, fără datorii şi fără depunctări.

Varianta cea mai vehiculată este mutarea echipei AC Recaş la Timişoara. Primarul Nicolae Robu şi preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, sunt încrezători că un astfel de artificiu este posibil, însă noul regulament, aprobat în urmă cu un an, interzice orice fel de fuziuni, cesionări de loc sau schimbări de „domiciliu” ale unor echipe. Chiar dacă mutarea echipei din Recaş în Timişoara ar fi, până la urmă, permisă, va fi interzis pentru noua grupare să folosească numele „Politehnica”. Păstrarea acestei denumiri a fost una din promisiunile pe care Nicolae Robu le-a făcut când şi-a anunţat intenţia de a readuce Timişoara în elita fotbalului românesc, arzând nişte etape.
Mâine, juriştii FRF le vor spune reprezentanţilor noii echipe a Timişoarei ce au voie şi ce nu au voie să facă. Dacă acest nou club va fi ajutat de federali să „dribleze” regulamentul, s-ar face un compromis peste care cei mai devotaţi suporteri vor trece cu greu.
„Să vedem ce vor şti să facă. Noi nu putem să facem mai mult decât să îi împingem un pic într-o anumită direcţie. Trebuie să se ia în considerare că până la urmă suntem doar nişte suporteri. Părerea noastră e că nu este normal să repetăm acele greşeli, mai ales acum. Dar el îşi alege acum un drum, iar istoria o să-l judece pe el, nu pe noi. Responsabilitatea e a lui, dacă va gafa, el va răspunde. Dar, cine ştie? Poate că face alegerea corectă, nu avem de unde să ştim de pe acum. Pot să spun doar că noi, cei care suntem de un an de zile foarte implicaţi în povestea asta, suntem de părere că soluţia cea mai bună este să o luăm de la capăt din Liga a IV-a. Acum, ei îşi doresc să meargă pe aceeaşi direcţie, o direcţie proastă. Nu e exclus să te trezeşti peste trei ani, de exemplu, cu tot felul de surprize. Dacă apare un nou investitor care se va lua în gură cu FRF? Poate că ar face bine, dar tot noi vom avea apoi de suferit”, a spus unul dintre şefii organizaţiei de suporteri Druckeria, Emanuel Cernescu.
Noul primar al Timişoarei nu pare deloc tentat să îi asculte pe suporterii din Druckeria, care în ultimii ani s-au „transformat” în jurişti, economişti sau avocaţi, din dorinţa de a contribui la salvarea societăţii muribunde patronate de Marian Iancu.
A apărut ideea ca în Timişoara să existe două echipe numite „Poli”: una a autorităţilor, în liga a doua şi una a suporterilor, în liga a cincea (echipa susţinută de Universitate, care evoluează de mai mulţi ani în campionatul municipal). Această variantă este foarte puţin probabilă, având în vedere că planul suporterilor, de a porni de la zero, se baza şi pe un ajutor financiar din partea celor care conduc oraşul Timişoara şi judeţul Timiş. „Într-adevăr, această echipă este cea mai adevărată continuatoare a clubului Politehnica, înfiinţat în 1921. Dar cum aş putea să cer bani de la consiliul local sau de la judeţ pentru o echipă din Municipiu?”, a declarat Nicolae Robu.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO