Vanatorii au renuntat la pusca pentru o zi si au petrecut la Festivalul Vanatoresc de la Timisoara
Ursoaica si cei doi pui ai sai pot rasufla la randul lor usurati. In acest weekend, toti vanatorii importanti s-au adunat in Timis si au avut cu totul alte preocupari.
S-au laudat cu trofeele stranse de-a lungul timpului, dar si cu bucatele pe care stiu sa le prepare. Au facut de toate, de la gulas de mistret si caprioare pana la fripturi si tocanite din vanat. Manati de mirosul imbietor, cei din public au dat gata patruzeci de ceaune.
Vanatorii au pus pentru o zi pusca in cui si au trecut la ceaun. Desi afara erau peste treizeci de grade, au incins bine jarul, au tocat carnurile si au inceput sa amestece cu spor.
Domnul Virgil confirma ca totul pleaca de la carne. Daca e marinata bine se topeste in gura dupa ce o fierbi. "Trebuie sa stea la macerat minim 48 de ore cu vin, ceapa, morcov, cu foi de dafin, cu foarte multa ceapa, putin ardei gras, pasta de gulas acuma ca ne-am modernizat si restul sunt secrete bucataresti", a spus acesta.
Cei care n-au avut prea multa bafta la vanat, au facut si ei prezenta, insa cu o reteta clasica: fasolea cu ciolan.
In timp ce barbatii stau la cratita, doamnele isi exerseaza tinta. Nu de alta, dar nu stii niciodata cand in mrejele vanatorului de acasa cade vreo caprioara ranita. Desi arma este grea iar reculul foarte puternic, femeile se tin batoase.
Peste 2000 de oameni au participat la Festivalul Vanatoresc de la Timisoara. Cerbii, ursii, rasii si mistretii n-au fost invitati.
Sursa: Pro TV
Etichete: timisoara, festival, mancare, caprioara, vanatoare,
Dată publicare:
01-07-2012 21:53