Licitatiile pentru realizarea incineratorul de deseuri pot incepe. Contestatiile au fost respinse

22-06-2013 11:53


Gunoaie in sectorul 5

 Procedurile pentru realizarea unui incinerator de deseuri la Timisoara, care sa produca energie electrica si termica sunt aproape de final.

 Perioada in care trebuiau depuse ofertele s-a prelungit pentru ca o firma a solicitat in repetate randuri o perioada mai mare de timp pentru indeplinirea conditiilor din caietul de sarcini. Acesta trebuia sa fie publicat pe Serviciul Electronic de Achizitii Publice timp de 52 de zile, insa a fost prelungit pana la mai mult de 200 de zile.

Intr-un final, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a respins ca nefondata ultima solicitare a firmei din Piatra-Neamt, astfel ca perioada in care firmele isi puteau depune ofertele s-a incheiat. In acesta saptamana trebuie deschise ofertele, iar potrivit reprezentantilor primariei, saptamana viitoare va fi desemnata firma castigatoare.

Constructia incineratorului trebuia sa inceapa in acest an, insa in urma prelungirilor licitatiei, aceasta ar putea incepe abia anul viitor.

Incineratorul va fi o investitie a Primariei Timisoara, impreuna cu o societate germana si societatea de termoficare Colterm. Acesta va fi amplasat la marginea orasului, in apropiere de CET SUD. Durata de finalizare este de doi ani, iar valoarea intregului proiect se ridica la 75 de milioane de euro, cu tot cu TVA. 25% din costul total va fi suportat de Guvernul Roman.

Dupa finalizarea constructiei, toate deseurile cu capacitate de ardere din Timisoara vor fi sortate si compostate, pentru a fi arse in incinerator, iar restul vor fi depozitate la Ghizela.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO