Cum a incercat Titu Bojin sa "transfere" suporteri la ACS Poli? Fanii alb-violeti au spus "pas"

02-07-2013 11:43

ASU Poli

 Seful CJ Timis a incercat sa ii convinga pe liderii galeriei lui Poli Timisoara sa se intoarca pe stadionul “Dan Paltinisanu”, la un an de cand acestia merg pe “Stiinta”, la ASU, echipa Universitatii Politehnica.

 Echipa ACS Poli, nou-promovată în Liga I, se descurcă bine la capitolul transferuri în această vară. Lotul lui Vali Velcea s-a întărit considerabil, însă cea mai mare amărăciune a alb-negrilor o reprezintă tribunele goale cu care au jucat în sezonul promovării.

La Timişoara au ajuns deja Nuno Claro (CFR Cluj), Cristian Scutaru (Dinamo Bucureşti), Adrian Rusu (Pandurii Târgu Jiu), Ion Dragu (Dacia Mioveni), Răzvan Moldovan (U Cluj), Jorge Ruiz (Tucanes de Amazonas - Venezuela) şi foştii jucători ai lui Poli, Alex Popovici şi Claudiu Belu ( ambii de la Concordia Chiajna). În plus, în cantonamentul din Slovenia sunt aşteptaţi Tony (U Cluj) şi Keita (CSMS Iaşi).

Abia acum, după un an în care la Timişoara au jucat două echipe numite “Poli”, unul dintre oamenii implicaţi în bunul mers al lui ACS Poli a iniţiat un dialog cu liderii galeriei, cei care conduc echipa din liga a cincea, ASU Politehnica.
Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, i-a chemat pe reprezentanţii galeriei vinerea trecută la o discuţie, încercând să-i convingă pe aceştia să revină pe stadion şi să susţină echipa mutată anul trecut de la Recaş. Iniţiativa sa a fost, însă, inutilă. Reprezentanţii suporterilor au fost fermi: pentru ei există o singură Poli, aceea pe care au susţinut-o în acest sezon şi nu vor trece niciodată în “tabăra ACS”, indiferent ce performanţe va avea această echipă în viitor.

Şeful CJT a recunoscut că i-a chemat pe liderii suporterilor alb-violeţi la discuţii, dar, probabil afectat de eşecul demersului său, nu a vrut să dea foarte multe detalii. “Pot să spun doar că mă străduiesc să facem un cadru cât mai liniştit, să găsim o soluţie, un mod civilizat de a ne sprijini între noi. Fiecare hotărăşte ce vrea să facă, eu le-am transmis gândul meu de linişte şi de sprijin pentru sportul timişorean, fie că e vorba de suporterii echipei din Liga I sau ai altor echipe din oraş”, a spus Titu Bojin, care s-a întâlnit cu fanii fără ca primarul Nicolae Robu (cel mai înfocat fan al echipei mutate de la Recaş) să ştie.

Bojin a încercat măcar să-i tempereze pe ultraşi, cărora le-a transmis să nu mai scoată în evidenţă că echipa din Liga I este, de fapt, AC Recaş. Suporterii i-au spus că nu sunt deranjaţi de faptul că Timişoara are echipă în Liga I, ci pentru că această echipă a fost denumită “Poli”.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO