Iosif Rotariu, fotbalist la 50 de ani! Va juca in liga a cincea, pentru suporterii lui Poli

Iosif Rotariu, Pepe si Kamara

Fostul international, impreuna cu alte foste glorii de la Poli Timisoara, vor pune umarul la proiectul gandit de suporterii din Druckeria si Peluza Sud.

Fanii timişoreni din Peluza Sud aşteaptă cu entuziasm debutul noii echipe pe care o vor susţine din acest sezon, SS Politehnica, însă antrenorul acestei formaţii are emoţii, deoarece încă nu are conturat lotul pentru noul sezon.

Această echipă a promovat în sezonul trecut din ultimul eşalon, al şaselea, având în componenţă studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Politehnica. La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc un trial, în urma căruia au fost selectaţi trei jucători. Este vorba de Flavius Muntean (portar), Daniel Iovanov şi Rafael Herlicea (mijlocaşi).
„Cei trei se vor alătura lotului echipei ASU, care a promovat în sezonul trecut. Mulţi dintre ei sunt studenţi, iar patru au terminat facultatea şi acum sunt ingineri. Pe parcursul campionatului trecut, am pierdut câţiva jucători, am încheiat sezonul cu 12 jucători. Din liga a şasea se poate pleca la alte echipe fără transfer, aşa că au plecat câţiva la echipe din Liga a III-a şi Liga a IV-a. Primul antrenament îl vom avea pe 16 august, deoarece jucătorii nu se pot prezenta, din motive personale. Unii au locuri de muncă şi nu pot veni la antrenamente. Apoi, pe 19 august, avem primul meci acasă. Sper să avem un lot de 18 jucători până începe campionatul. Mai sunt trei-patru care au jucat în ultimul an la Foeni, tot în liga a cincea, şi vor să vină la noi. E vorba de Ciprian Bota, Gavriluţă şi Radovancovici”, a declarat antrenorul echipei SS Politehnica, Antonio Foale.
Cele mai răsunătoare achiziţii vor fi însă câţiva fotbalişti care au evoluat pentru Poli în Liga I şi în cupele europene. Pe listă sunt Iosif Rotariu (foto), Vlaicu, Bărbosu şi Vlătănescu. Rectorul Politehnicii, Viorel Şerban, a obţinut confirmarea din partea a doi dintre cei menţionaţi. "Rotariu şi Vlătănescu au acceptat să joace. E mai mult o chestiune de imagine", a declarat Şerban. Iosif Rotariu va împlini în această toamnă 50 de ani, iar Petre Vlătănescu ar urma să fie veteranul echipei. "Eu am 53 de ani, dar, la ce nivel a ajuns fotbalul, mai ales în campionatul judeţean, eu pot să duc tot meciul. Nu o să mă fac de râs!", a declarat Vlătănescu.
Din punct de vedere administrativ, lucrurile sunt, deocamdată, sub control. „Cheltuielile cu arbitrii, cu deplasările şi alte costuri organizatorice vor fi suportate de Universitatea Politehnica. Vom încerca să mai atragem şi noi sponsori. Deocamdată am rezolvat problema echipamentului”, a declarat unul dintre liderii Druckeria, Emanuel Cernescu.
SS Politehnica va juca primul meci oficial duminica viitoare, pe stadionul Ştiinţa, împotriva echipei Ohaba Gran-Plaz Forgaci.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Razbunarea lui Iancu, o problema personala: “M-au facut tigan cersetor, acum a venit nota de plata!
Razbunarea lui Iancu, o problema personala: “M-au facut tigan cersetor, acum a venit nota de plata!"

  Iancu vine cu lămuriri: rămâne alături de Robu, vrea să „lichideze” doar echipa suporterilor, cea din liga a cincea.

Ajutor din Canada pentru Kassandra: Poli Toronto joaca fotbal pentru fetita lui Roti
Ajutor din Canada pentru Kassandra: Poli Toronto joaca fotbal pentru fetita lui Roti

Cluburile de fotbal româneşti din America de Nord se vor reuni la începutul lunii august, într-un turneu amical, cu scopul de a strânge bani pentru fetiţa adoptată de Roti.

Recomandări
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.