Incep amenzile pentru timisorenii care nu si-au sterilizat cainii. Cum se vor face controalele

Ultima actualizare: 20-09-2013 06:52
caini fara stapan

Toti proprietarii de caini care nu sunt de rasa au avut ragaz din partea administratiei locale sa isi sterilizeze animalele pana in 15 septembrie. Termenul a expirat, iar Primaria incepe controalele pentru a-i amenda pe cei care nu au respectat legea.

In perioada imediat urmatoare, angajatii primariei se vor organiza in echipe si vor bate din usa in usa pentru a identifica persoanele care detin animale.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Ii intrebam daca au caini, iar daca au, ii intrebam daca i-au sterilizat. Daca spun da, le cerem dovada. Daca spun nu, le dam un timp foarte scurt sa ii sterilizeze - doua zile, nu le mai dam luni de zile ca au avut, apoi trecem la amenzi”.

Conform spuselor primarului, timisorenii trebuie sa se grabeasca pentru a nu primi amenzi ce pornesc de la 500 de lei si pot ajunge pana la 1000 de lei. Pana la sfarsitul lunii, echipa formata din inspectori ai primariei va porni in control, la adresele timisorenilor. Primele de pe lista sunt zonele de case de la marginea orasului, care, potrivit primarului Nicolae Robu, sunt principala sursa de caini maidanezi. Prin aceasta metoda se va realiza si un recensamant al cainilor din Timisoara, adapostiti in gospodarii.

In luna martie a acestui an, a fost emisa o Hotarare de Consiliu Local prin care toti timisorenii care au caini fara pedigree, sunt obligati sa ii sterilizeze. In caz contrar vor primi o amenda cuprinsa intre 500 si 1000 de lei. Iubitorii de animale au avut la dispozitie o perioada de sase luni sa faca acest lucru, insa acest termen a expirat in urma cu doua zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO