Horia Colibasanu se pregateste pentru o noua ascensiune. Vezi in ce expeditie va pleca alpinistul

30-11-2011 12:19


Varful Makalu,Horia Colibasanu

Dupa ce a urcat pe varful himalayan Makalu, de 8.463 de metri, Horia Colibasanu are ca tinta varful Kanchenjunga, care are o altitudine de 8.586 de metri.

Pentru ascensiunea ce o va desfasura anul viitor, in primavara, Horia Colibasanu a declarat ca intentioneaza sa isi imbunatateasca antrenamentele pentru ca va fi pus in situatii dificile: va urca pante foarte abrupte, cu pasaje verticale.

Aflandu-se la Universitatea de Vest din Timisoara, marti seara, Horia Colibasanu a povestit tuturor celor prezenti, experienta pe care a avut-o pe varful Makalu. Tot atunci, sportivul a prezentat cele mai importante momente din ultima sa ascensiune, a vorbit despre cele mai dificile situatii prin care trece un alpinist si despre pericolele la care se expun cei care practica acest sport.

A povestit si despre tragedia unei alpiniste elvetiene, care si-a dorit foarte mult sa ajunga pe varful Makalu, incat s-a expus surmenarii, cu riscul vietii.

Publicul a fost numeros. Aproape 300 de persoane au participat la eveniment, printre ei fiind studenti,profesori, sportivi si membri ai echipei de handbal a Universitatii Politehnica.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO