Horia Colibasanu isi prezinta aventurile din ultima expeditie:“Gerul crunt ne-a stors toata energia”

09-12-2013 14:07

horia colibasanu

Horia Colibasanu, singurul alpinist roman care a urcat sase varfuri de peste 8.000 de metri, fara oxigen suplimentar si fara ajutor din partea serpasilor, isi prezinta filmul ultimei expeditii.

Proiectia va avea loc marti 10 decembrie, in Aula Magna a Universitatii de Vest, incepand cu orele 19:30. Aceasta cuprinde momente din timpul expeditiei Slatina - Lhotse, iar la final alpinistul va raspunde la intrebarile celor interesati.

Horia Colibasanu a cucerit in aceasta primavara varful Lhotse (8.516 metri), situat la granita dintre Nepal si Tibet. Ascensiunea reusita a alpinistului a reprezentat cea de-a cincea premiera a sa pentru Romania.

„Gerul crunt ne-a stors toata energia. Timp de noua ore am urcat in continuu. Dar am reusit!”. Acestea au fost primele cuvinte ale lui Horia Colibasanu pe site-ul sau, imediat dupa ce a coborat de pe Lhotse.

Horia Colibasanu, 36 de ani, are in palmares cinci premiere pentru Romania. Annapurna, K2 si Dhaulagiri, munti escaladati cu succes, in premiera romaneasca de Horia, se afla in Top 5 mondial ca rata de mortalitate. Horia Colibasanu este si singurul alpinist roman care a primit distinctia "Spirit of Mountaineering" (la "Piolets d'Or", 2009), din partea British Alpine Club, primul si cel mai prestigios club montan din lume.

Aventurile lui Horia Colibasanu in drumul spre cucerirea varfului Lhotse. VIDEO
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO