FEAA Timișoara sustine performanta in liceele din zona de vest a Romaniei!(P)


Ultimul update: Luni 30 Septembrie 2013 10:12
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2013 09:45
Categorie: Timiș
anteprenoriat - FEAA

FEAA din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara lanseaza proiectul educational “Antreprenoriat si performanta” in cele mai bune licee din zona de vest a României, prin care se urmareste dezvoltarea spiritului antreprenorial in randul elevilor.

Conștietizând condițiile dificile în care profesorii și elevii din liceele din România își desfășoară activitatea, dar stimulați în același timp de performanța acestora, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara și comunitatea de Alumni Oeconomica Timisiensis s-au hotărât să se implice activ pentru a aduce o schimbare semnificativă în liceele performante din zona de vest a României.

Așadar în liceele performante, cu rata cea mai mare de promovabilitate la examenul de bacalaureat din zona de vest a României va fi lansat proiectul educațional “Antreprenoriat și performanță”.

Cele patru centre vor fi deschise în următoarele licee:

-Deva – Colegiul Național "Decebal"
-Drobeta Turnu Severin - Colegiul Național "Gheorghe Țițeica"
-Reșița - Liceul "Traian Lalescu"
-Timișoara - Colegiul Naţional "C. Diaconovici Loga" 

FEAA Timișoara își propune prin acest proiect să contribuie la dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul elevilor. În acest context va fi constituit și dotat cu echipamente IT performante un centru antreprenorial care să permită unui număr cât mai mare de tineri să dobândească abilitățile, competențele și cunoștințele necesare în perspectiva unei cariere profesionale de succes. În același timp centrul “Antreprenoriat și performanță” se dorește a fi liantul dintre licee, universitate și mediul socio-economic, asigurând astfel un flux informațional și de pregătire, mereu actualizat exigențelor societății dinamice în care trăim și ne desfășurăm activitatea. 

Activitățile principale ale centrului vor fi:

-Organizarea de training-uri, workshop-uri, conferințe tematice în parteneriat cu reprezentanți ai mediului de afaceri;

-Implementarea unui program informatic de simulare antreprenorială, care presupune familiarizarea elevilor cu noţiuni despre antreprenoriat prin intermediul unor activităţi interactive. Prin utilizarea acestui program elevii vor afla cum să îşi definească afacerea, cum să relaționeze cu furnizorii şi clienții, care sunt avantajele competitive ale afacerii lor în piața actuală etc;

-Acțiuni de informare a tinerilor asupra oportunităților de carieră.

Lansarea celor patru centre de “Antreprenoriat și performanță” va avea loc concomitent, în data de 16 septembrie, începând cu ora 12.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO