Elevii Liceului de Posta si Telecomunicatii se vor muta la Colegiul “Ion Mincu” si la Generala Nr.26

25-01-2013 12:18


gard liceu timisoara

 Mult dezbatuta si contestata comasare a Liceului de Posta cu alte unitati de invatamant, nu mai starneste revolta. Elevii, parintii lor, dar si cadrele didactice s-au resemnat cu ideea ca locatia in care se vor desfasura orele va fi din toamna, alta.

 Apele s-au calmat dupa ce conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Timis, a decis ca cei peste o mie de elevi ai Liceului de Posta sa se mute in salile de clasa ale Scolii Generale Nr. 26 si in cele de la Colegiul “Ion Mincu”.

Protestele de pana acum cateva luni s-au stins. Daca anul trecut, ISJ Timis propunea varianta comasarii Liceului de Posta cu Liceul “Dimitrie Leonida”, acum noua decizie ii multumeste oarecum pe parinti si elevi, deoarece vor ramane tot intr-o zona centrala a orasului.

Singura problema cu care se confrunta acum reprezentantii ISJ este faptul ca unele cadre didactice vor fi nevoite sa predea si in alte scoli. Profesorii de la Liceul de Posta care vor preda in cadrul Liceului Mincu se vor intersecta cu cei de aici. Numarul de elevi din scoli a scazut in ultima vreme, implicit sunt clase mai putin, si prea multi profesori.

Actuala locatie in care invata elevii Liceului de Posta apartine Postei Romane. In fiecare luna, Primaria Timisoara platea pentru aceasta cladire, o chirie de 14 mii de lei.

Momentan, directorii celor trei scoli spun ca au suficiente spatii astfel incat toate orele de curs sa se poata desfasura de dimineata.

Elevi, profesori,chiar si consilieri locali se opun comasarii Colegiului CFR cu Liceul de Posta

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO