Elevii Colegiului Tehnic de Vest nu scapa de mutare. Robu: “Trebuie sa respectam regulile jocului”


Ultimul update: Sambata 07 Septembrie 2013 02:17
Data publicarii: Miercuri 04 Septembrie 2013 14:17
Categorie: Timiș
Elevi

Chiar daca s-au gandit ca mai au o sansa dupa ce actioneaza in instanta hotararea primariei, profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest trebuie totusi sa “isi faca bagajele” si sa se mute din actuala cladire in care functioneaza unitatea de invatamant.

Potrivit primarului Nicolae Robu, Colegiul Tehnic de Vest se muta intr-un imobil situat pe Bulevardul Liviu Rebreanu, chiar daca profesorii si sindicatul profesorilor au actionat in instanta primaria. Ba mai mult, edilul sef a mustrat dascalii pentru demersul lor: “Nu suntem in tara nimanui, nu suntem un spatiu al debandadei. Trebuie sa respectam regulile jocului”.

Cu doua saptamani inainte de noul an scolar, elevii a doua licee nu stiu unde vor incepe cursurile

De asemenea, edilul mai spune ca instanta judecatoreasca nu este in masura sa rezolve aceste proceduri administrative.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Nu se suspenda Hotararea de Consiliu Local, ea se pune in practica. Desigur, eu nu ma pot antepronunta, instanta va judeca, insa nu vad niciun temei ca o astfel de problema pur administrativa, care tine de mutarea unor activitati scolare dintr-o cladire intr-o alta cladire, ambele fiind in jurisdictia municipalitatii, sa tina de puterea judecatoreasca”.

In urma cu doua zile, directorul Colegiului Tehnic de Vest a afirmat pentru StirileProTV ca activitatea de invatamant nu va fi mutata din actuala cladire, pana nu se pronunta o instanta judecatoreasca.

Cladirea in care trebuie sa se mute Colegiul Tehnic de Vest este aceeasi in care trebuia sa se mute Liceul de Arte Plastice, in urma cu doi ani. Si pe atunci, profesorii de la acest liceu au refuzat sa se mute, ei motivand ca in cealalta cladire nu ar avea suficient spatiu disponibil.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO