El e omul cu noua vieti! A suferit un nou accident grav, dar nu renunta la motocross

24-10-2012 12:54


Mihai Stoichescu

 Mihai Stoichescu e în spital, cu fractură de craniu şi de coloană, dar de abia aşteaptă să se urce din nou pe motocicletă. Sportivul din Lugoj a căzut în cap, de la o înălţime de şapte metri.

 La 25 de ani, are cinci titluri de campion naţional la motocross mx1, dar şi zeci de accidentări în palmares. De fiecare dată, o ia de la capăt, doar din pasiune. Despre bani, nu poate fi vorba.

Mihai Stoichescu s-a accidentat grav, duminică, la un antrenament. A pierdut controlul motocicletei şi a fost aruncat în cap, de la şapte metri înalţime. Casca s-a spart şi lugojeanul a început să sângereze pe gură şi pe nas. Nu şi-a pierdut cunoştinţa, nici pe pista de antrenament, nici pe drumul spre spital. În salonul de la secţia neurochirurgie a Spitalului Judeţean din Timişoara, îi stau alături mama şi prietena lui, Ileana. Pe hol, ne întâmpină antrenorul lui Mihai, Liviu Jigmond. “Aşteptăm rezultatul RMN-ului, să vedem dacă măduva e afectată, după fractura de la coloană. Dar cea mai mare problemă e cu scurgerea lichidului de la creier. Mai are ceva rupt la mâna dreaptă, nişte probleme la plămâni şi alte traumatisme”, a spus omul care îl pregăteşte pe campionul de motocross. Pentru apropiaţii unui om obişnuit, o astfel de situaţie ar fi alarmantă. Jigmond ne explică însă prin ce a trecut până acum Stoichescu: “A mai avut o fractură dublă de coloană în 2006, dar imediat după ce şi-a revenit, a urcat iar pe motocicletă şi a devenit din nou campion naţional. Şi-a mai rupt şi genunchiul de două ori, în 2009 şi 2011. Au mai fost şi clavicula, câteva coaste şi alte luxaţii, pe care nu are rost să le menţionez. Dar e tare, are nouă vieţi, ca pisica, probabil că acum şi-a mai consumat una. E super antrenat. Are o forţă extraordinară, la doar 60 de kilograme. Lucrează mult la sala de forţă, învelişul muscular preia mult din şoc. Acum, doctorii trebuie să îl aranjeze, să-l redirecţioneze, dar natura va face cea mai mare parte din treabă”.

Oase rupte pe “bani de bomboane”

Întrebarea următoare vine natural: ce îl mână în luptă, în ciuda unor astfel de riscuri? Cu siguranţă, nu e vorba de bani. Mihai nu are niciun sponsor, niciun venit şi este susţinut în totalitate de antrenorul său. A locuit într-un apartament cu mama sa, până nu demult, iar acum stă în chirie, pe care o plăteşte tot cu ajutorul lui Liviu Jigmond. “Pentru toate titlurile naţionale, a primit foarte multe strângeri de mână şi diplome. Eu şi cu nişte prieteni îl ajutăm. Pasiunea ne împinge de la spate, el îşi rupe oasele, dar şi eu fac sacrificii. L-au chemat o dată la consiliul judeţean şi i-au dat 800 de lei, bani de bomboane. Era cu coloana ruptă pe atunci. Facem toate acestea strict de amorul artei. Acum, sper să reuşim să strângem bani pentru spitalizare, pentru îngrijirea lui”, a declarat antrenorul motociclistului lugojean.

Chiar am făcut dovada că facem din rahat bici şi mai şi plesneşte, dar suntem răsplătiţi cu strângeri de mână. Mihai merge pe o motocicletă din 2009, de aici şi riscurile mai mari la care se expune. Nu ne permitem deocamdată să luăm una nouă”, a spus Liviu Jigmond, antrenorul lui Stoichescu

De 10 ani face Stoichescu motocross. Are cinci titluri de campion (2005, 2006, 2007, 2008, 2012)
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO