Economie de 2.2 milioane de euro pentru energie electrica. Cum este posibil

28-06-2013 15:54


stalp curent arad

Primaria Timisoara va plati facturi mai mici la energia electrica, incepand de luna urmatoare. Administratia locala a semnat un contract cu reprezentantii Bursei Romane de Marfuri, prin care va cumpara energie electrica cu 25% mai ieftina.

In prezent, factura anuala pentru institutiile publice din cadrul Primariei Timisoara, regii, scoli si spitale se ridica la aproape 10 milioane de euro. Odata cu schimbarea furnizorului, aceasta va scadea cu 25%, iar alesii locali anunta ca vor economisi intr-un an, 2.2 milioane de euro.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Bursa a aflat ca suntem interesati, ne-au contactat, am negociat si intr-o saptamana intra invigoare contractul semnat ieri. Mai trebuie semnat la Bucuresti si urmeaza sa se faca tranzactia din biroul meu pe calculator. O sa schimbam furnizorul de saptamana viitoare, cand se face operatiunea. Cu Enel nu exista niciun fel de clauza, e liber accesul la piata libera de curent electric. Standardul de calitate este acelasi”.

In fruntea clasamentului la consum electric sunt regiile din fruntea primariei. Pentru acestea s-au platit in 2012 nu mai putin de 25 de milioane de lei, numai pentru energie electrica. Aceste regii sunt urmate indeaproape de catre iluminatul public, pentru care s-au platit 7.3 milioane de lei. Scolile si gradinitele au avut si ele un consum considerabil, in valoare de 4.5 milioane de lei.

Primaria Hunedoara a cumparat energie electrica de la bursa, pentru un an. Facturile, mai mici cu 35%

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO