Primaria Hunedoara a cumparat energie electrica de la bursa, pentru un an. Facturile,mai mici cu 35%

28-06-2013 12:13


bursa

 Economie de 420.000 lei la pretul energiei electrice intr-un an, pentru Primaria Hunedoara si institutiile subordoate, dupa ce pretul a fost tranzactionat la Bursa Romana de Marfuri.

 Astfel, pentru perioada august 2013 – iulie 2014, Primaria Hunedoara va plati facturi mai mici cu 35% la energia electrica pentru toate institutiile publice din municipiu.

Pretul obtinut dupa tranzactionarea la Bursa Romana de Marfuri este de 186 lei /MWh, fiind cel mai mic obtinut pana acum de o institutie din Romania pe BRM.

“In urma sedintei de tranzactionare la care au participat patru furnizori de energie electrica s-a reusit obtinerea unui pret cu 35 % mai mic pentru perioada august 2013 - iulie 2014. Valoarea estimata a economiei de energie pentru toate institutiile publice de pe raza municipiului Hunedoara este de circa 420 000 lei pe an",  se arata intr-un comunicat de presa emis de reprezentantii Primariei Hunedoara.

Potrivit primarului Viorel Arion, in lunile de iarna, facturile la energia electrica consumata ajungeau la aproae 1,5 milioane de lei, iar acum, dupa tranzactionarea pretului la bursa de marfuri vor scadea la un milion de lei.

Beneficiarii directi ai acestei reduceri sunt Primaria Hunedoara si toate institutiile aflate in subordinea primariei, scolile si gradinitele din municipiul Hunedoara si Spitalul « Dr. Alexandru Simionescu ».

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO