E oficial. Din 2014, la Timisoara se introduc doua taxe locale: taxa de tranzit si taxa de poluare

31-05-2013 10:03


Sosea

 Consiliul Local Timisoara a stabilit joi taxele si impozitele locale pentru anul 2014. Astfel, de la anulin municipiu se vor impune doua noi taxe: taxa de poluare

  Taxa de tranzit se va aplica insa diferit fata de cea stabilita de fosta administratie locala. Va viza doar autovehiculele mai mari de 7.5 tone care continua sa traverseze orasul, desi au o ruta alternativa.

Aceasta taxa va fi de 200 de lei pentru fiecare tranzit si va putea fi platita fie prin SMS, fie online, fie in benzinarii. 

O noua taxa care a fost aprobata de consilierii locali si care va intra in vigoare din 2014 este taxa de poluare. Aceasta va fi impusa de autoritatile locale pentru a aduce mai multi bani la buget, dar si pentru a face o diferenta intre firmele care polueaza si cele care protejeaza mediul inconjurator. Totusi, suma pe care marii poluatori ar trebui sa o plateasca este una infima. Acestia ar fi obligati sa scoata din bugetul companiei suma de 500 de lei anual, pentru a plati “taxa pentru activitatile cu impact asupra mediului inconjurator” pe care le desfasoara.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Nu as vrea sa se inteleaga ca cineva poate degaja noxe peste pragurile admise daca platesc o taxa. Cei care se incadreaza in normele admise platesc o taxa, iar cei care nu se incadreaza, sunt amendati si in cele din urma li se pot ridica autorizatiile de functionare”.

In sedinta de plen a Consiliului Local, edilii au votat eliminarea taxei pe artificii. Aceasta avea o valoare de 200 de lei pe minut.

 

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO