E oficial. De astazi, lugojenii circula gratuit cu mijloacele de transport in comun

01-07-2013 12:24


Autobuz

Municipiul Lugoj a devenit de astazi primul oras din Romania unde, daca vrei sa circuli cu un mijloc de transport in comun, nu ai nevoie de bilet. Edilii au avut aceasta initiativa in speranta ca astfel vor diminua volumul de masini care circula in oras.

In urma cu doua saptamani, consilierii locali din Lugoj au votat in unanimitate un Proiect de Hotarare prin care a fost marita subventia pentru transportul in comun din oras. Aceasta intra in vigoare de astazi, iar lugojenii care au circulat in aceasta dimineata cu autobuzele nu au mai platit nici bilet, nici abonament. Edilii au luat aceasta decizie pentru a incuraja mersul cu mijloacele de transport in comun si a diminua astfel volumul mare de masini care circula pe strazile din oras.

Gratuitatea este valabila timp de 18 luni, insa primarul Francisc Boldea a dat asigurari ca proiectul va fi prelungit si din 2015. Pana acum, pretul unui bilet era de 60 de bani.

Municipiul Lugoj a devenit primul oras din Romania in care a fost introdusa gratuitatea pe mijloacele de transport in comun. Initiativa lugojenilor a ajuns si la urechile altor primari din tara care au solicitat si ei Proiectul de Hotarare pentru a-l analiza.

Printre orasele care ar putea prelua aceasta initiativa se numara si Timisoara. Reprezentantii Regiei Autonome de Transport din oras studiaza si ei posibilitatea ca proiectul sa fie implementat si in orasul de pe Bega.

Premiera in Romania: Lugoj, primul oras unde locuitorii circula gratuit cu mijloacele de transport

Timisorenii ar putea beneficia de transport gratuit,dupa modelul din Lugoj. "S-au miscat mai repede"
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO