SUBIECTELE la examenul de Limba si literatura romana. Doi elevi din Timis, scosi afara din examen

01-07-2013 10:08


elevi, bac

 Cu gandul ca vor fi norocosi si ca vor avea de scris subiectul pe care l-au invatat cel mai bine, aproximativ 5.800 de elevi din Timis au intrat dis de dimineata in salile de clasa pentru a sustine proba scrisa la Limba si literatura romana.

UPDATE: Doi elevi care au sustinut examenul de Bacalaureat in judetul Timis au fost scosi din sala de profesorii supervizori. Acestia nu si-au lasat telefoanele mobile in afara salii, inainte de examen, iar supraveghetorii au observat acest lucru.

De la aceasta proba au lipsit 516 elevi.

----------------------------------------------------------

UPDATE: Elevii de la profilul real care au sustinut examenul de Bacalaureat au primit la subiectul I un text din George Calinescu "Scrinul negru". Subiectul a verificat cunostintele de vocabular, elevilor cerandu-li-se sa gaseasca sinonimele la „mormane” si ”uzate”. De asemenea, li s-a cerut sa faca o expresie cu cuvantul "umar"

La subiectul al II-lea la limba si literatura romana pentru profilul real, elevii au primit cerinta de a scrie un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte (15-30) de randuri despre importanta alegerii unui model in viata.

La subiectul al III-lea, la eseu, pentru cei de la real subiectul a fost: redacteaza un eseu de 600-900 de cuvinte (doua-trei pagini) in care sa prezinte tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, apartinand lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga.

LA PROFILUL UMAN: Subiectul 1 - „Accidentul“, de Mihail Sebastian - pe baza acestui text, printre alte cerinte, elevii au avut de gasit sinonime si de identificat doua cuvinte care sa dovedeasca genul caruia ii apartine textul.

Subiectul 2 - un text argumentativ despre importanta jurnalului in viata unui adolescent.

Subiectul 3 - elevii au avut de argumentat simbolismul.

--------------------------------------------------------------------------------

 Nici in acest an elevii nu au scapat de camerele de supraveghere. In fiecare sala de examinare a fost montata cel putin o camera video, astfel incat Bacalaureatul sa se desfasoare cum trebuie.

Elevii au intrat in sala de curs de la ora 08:30, iar 30 de minute mai tarziu au primit plicul cu subiecte. Acestia au la dispozitie trei ore sa rezolve toate cerintele.

Ministerul Educatiei a creat pe site-ul EDU.RO o sectiune speciala - Sesizeaza fapte de coruptie aici, unde puteti semnala orice suspiciune privind desfasurarea examenului de Bacalaureat 2013. Acelasi lucru il puteti face si pe site-ul www.educatiepentruviitor.ro sau la Telverde valabil in fiecare judet la numarul 0800.801.100.

Candidatii nu pot inta in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari si alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare. Cei care vor fi prinsi cu astfel de materiale vor fi eliminati din examen.

Examenele scrise ale Bacalaureatului vor continua in 2 iulie cu proba la limba si literatura materna, in 3 iulie cu proba obligatorie a profilului si in 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO