Dovleci pregatiti pentru noaptea de Halloween in pietele din Timisoara. Vezi galerie FOTO

30-10-2012 13:38


dovleci, halloween, timisoara

 Miercuri petrecem de Halloween, o sarbatoare pe care am “adoptat-o” de la americani. Tarabele din Piata 700 din Timisoara sunt pline cu dovleci, de toate formele, unii chiar decorati special pentru noaptea in care bantuie spiritele rele.

 Desi nu este o sarbatoare locala, romanii au devenit tot mai atrasi de ideea de Halloween si imprumuta obiceiurile americanilor. In pragul acestei sarbatori infricosatoare, timisorenii cumpara dovleci pentru decorul petrecerilor tematice . Preturile variaza in functie de dimensiunile dovleacului, si pornesc de la 2 lei bucata.

Sarbatoarea de Halloween are traditii vechi si dateaza inca de pe vremea celtilor. La sfarsitul lunii octombrie, acestia organizau un festival cu numele Samhain pentru a marca inceputul iernii, anotimp asociat deseori cu moartea. De aici si idea ca in noaptea care precede sarbatoarea, sufletele mortilor bantuie in lumea celor vii, precum si obiceiurile menite sa alunge spiritele rele.

Traditia spune ca stafii, monstri, vampiri, vrajitoare, schelete si alte personaje infricosatoare isi fac aparitia in noaptea din 31 octombrie.

Superstitii de Halloween:

- Daca in noaptea de Halloween auzi pasi in urma ta, nu te intoarce, s-ar putea ca Moartea sa fie in spatele tau. Daca te intorci, inseamna ca in curand vei muri.

- Daca in noaptea de Halloween vei purta hainele pe dos si vei merge cu spatele, la miezul noptii vei vedea o vrajitoare pe cer.

- Cel care in noaptea de Halloween va coji un mar si va avea cea mai lunga si continua coaja, va avea o viata lunga.

- Daca arunci in spate coaja marului, initiala care se va forma in urma caderii, va fi initiala viitoarei perechi.

- Daca un liliac a intrat in casa, e semn ca aceea casa este bantuita si fantomele au lasat liliacul sa intre in casa.

- Daca flacara unei lumanari se face albastra dintr-o data, inseamna ca un spirit este prin apropiere.

- Fetele care duc o lumanare la un rau sau apa, pot vedea in aceasta noapte chipul celui sortit.

- Daca vezi un paianjen, acesta ar putea fi spiritul unei persoane iubite care te vegheaza.
 

 

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO