Dosarul in care primarul Nicolae Robu este anchetat pentru incompatibilitate a fost amanat

Ultima actualizare: 31-05-2013 00:44
Nicolae Robu

Procesul dintre primarul Nicolae Robu si Agentia Nationala de Integritate s-a amanat din nou.

Primarul Nicolae Robu poate rasufla usurat, cel putin pentru o perioada. Inalta Curte de Casatie si Justitie nu s-a pronuntat nici astazi in dosarul in care primarul Nicolae Robu este anchetat pentru incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate.

Potrivit ANI, noul termen de judecare al dosarului se va desfasura in 11 iunie 2013.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Curtea nu s-a pronuntat. Din surse sigure va spun ca procesul dintre primar si Agentia Nationala de Integritate s-a amanat. Astazi este ziua primarului, probabil de asta nu v-a raspuns la telefon sa va confirme”.

Nicolae Robu este anchetat de Agentia Nationala de Integritate pentru ca in perioada 2008-2012 a ocupat simultan functiile de rector al Universitatii Politehnice si senator in Parlament.

Articolul 25, alineatul 2 din Legea 176/2010: “Persoana fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia de demnitate publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca o persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului”.

Primarul Nicolae Robu a sustinut pe o retea de socializare ca ca nu poate fi destituit dintr-o functie electorala, iar singurele functii pe care nu le va mai putea ocupa in urmatorii trei ani sunt cele neelectorale, precum ministru, secretar de stat sau prefect.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO