Cum vaneaza angajatii ADP masinile lasate mai mult de doua ore in zonele centrale

05-01-2012 12:29


masini in parcare

Din 2012, locurile de parcare sunt din ce in ce mai limitate in Timisoara. Noutatea principala vine anul acesta din faptul ca in zonele centrale si in zonele aferente pietelor, perioada permisa de stationare este de maximum doua ore.

Foarte important este ca, indiferent de faptul ca aveti sau nu abonamente, acestea nu acopera si zonele respective. Pentru ele, veti plati tarife suplimentare.  Puteti achita cu ajutorul telefonului mobil, trimitand de exemplu un sms care este echivalentul unei ore de stationare. Aveti insa si posibilitatea de prelungire, dupa scurgerea celor 60 de minute.

Si achizitionarea tichetelor este o varianta. Pentru doua ore, e suficient doar sa cumparati doua tichete, fiecare cu valabilitate de cate o ora.

In cazul tichetelor, verificare facuta de echipele de control e simpla, trebuie doar sa le puneti in geamul autoturismului. Reprezentantii Administratiei Domeniului Public (ADP) ne spun insa ca nici verificarea platii prin SMS nu este dificila, procedura fiind una moderna. “Avem pe telefoanele mobile aplicatii cu ajutorul carora depistam in cateva secunde daca masina este sau nu regulamentar parcata. Daca telefonul este unul cu sistem de operare android, doar il apropiem de numarul de inmatriculare al masinii si aflam imediat daca este in regula sau nu. La telefoanele mai putin performante, singura diferenta este ca trebuie sa introducem manual numarul de inmatriculare”, a declarat Liviu Barbu, director ADP.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO