De maine incep emotiile! Sunt programate simularile la bacalaureat si evaluare nationala

02-05-2012 15:15


Examen, concurs

Elevii din clasa a VIII-a si liceenii din ultimul an intra de maine in febra examenelor. In Timis se da startul maine dimineata la simularea examenului de bacalaureat, urmand ca vineri sa fie sustinut examenul de evaluare nationala.

Astfel, toti tinerii din clasa a XII-a au programata maine intre orele 9-12 proba la materia pe care si-au ales-o.

Vineri, 4 mai e randul celor de clasa a VIII-a sa arate ce stiu. Intre orele 9 si 11 si ei vor da examen, tot la o singura materie aleasa. Ideal ar fi, spun cadrele didactice, sa opteze pentru materia la care intampina cele mai mari dificultati.

Subiectele se anunta a fi la fel de grele ca si anul trecut. Acestea vor fi concepute de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean care le vor trimite in varianta electronica in ziua examenului, catre toate scolile.

Chiar daca la simulare elevii nu vor fi supravegheati video, la probele propriu zise care vor fi sustinute in aceasta vara, elevii nu vor scapa de camerele web.

In judetul Timis, la evaluarea nationala au fost desemnate 74 de centre. Probele scrise se vor sustine in 360 de sali. Pentru acestea, au fost instalate deja 200 de camere de supraveghere. Reprezentantii ISJ spun ca pentru evaluarea nationala mai sunt necesare inca 210 camere video.

Examenul de bacalaureat se va desfasura in 21 de centre din judet. Pentru cele 382 de clase in care se vor sustine probele, exista momentan 225 de camere de supraveghere. Pentru a putea fi monitorizate toate clasele, mai trebuie cumparate inca 174 de camere video.

“In total, mai avem nevoie de inca 384 de camere de supraveghere. Speram ca impreuna cu municipalitatea si unitatile de invatamant sa putem acoperi acest necesar. Nu sunt scumpe, o camera costa 20-30 de lei”, a spus Marin Popescu, inspector-general al ISJ Timis.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO