Cum vor fi admisi studentii la facultatile din cadrul UVT. Vezi modul de calculare a mediei

07-03-2013 14:51


studenti ASE

 Liceenii care vor sa urmeze din toamna cursurile facultatilor din cadrul Universitatii de Vest, trebuie sa se pregateasca din timp. Asta pentru ca Senatul UVT a decis ieri ca admiterea nu se va mai face pe baza de dosar, ci in urma unor probe speciale.

 La Facultatea Arte si Design, pentru fiecare specializare in parte, studentii trebuie sustina mai multe probe eliminatorii. De exemplu, pentru specializarea “Design”, in prima faza, doritorii trebuie sa treaca printr-o proba de observatie si reprezentare. Comisia stabileste o tema, iar candidatul trebuie sa realizeze un desen in creion sau in carbune. A doua proba este aceea de creativitate. Aceeasi membri ai comisiei vor stabili o alta tema, iar viitorul student trebuie sa isi pun din nou abilitatile artistice in valoare, insa de data aceasta are de ales intre creioane colorate, pastel, acuarela, tempera si tusuri colorate.

Tinerii care vor sa urmeze specializarea Biologie, trebuie sa scrie un eseu motivational care va conta in proportie de 25%, iar restul de 75 % va fi reprezenta media examenului de Bacalaureat. Cei care vor sa urmeze Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, vor da admitere la o proba prin care comisia va urmari abilitatile lingivistice si de rationament ale viitorului student. Aceasta proba va conta in proportie de 50%, iar Bacalaureatul in egala masura.

La Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor va exista o proba eliminatorie care consta intr-un interviu motivational pe baza unei scrisori de intentie (realizata de candidat). Cei care trec de aceasta proba, vor fi admisi la una dintre specializarile acestei facultati, dar se vor lua in considerare si notele obtinute la fiecare proba de Bacalaureat.
Cei care vor sa devina profesori de sport (Facultatea de Educatie Fizica si Sport), trebuie sa treaca in prima faza de o evaluare motrica. Aceasta va conta in proportie de 50%, iar restul de 50% va reprezenta media de la Bacalaureat.
 
Mai jos, poti DESCARCA lista completa cu modul de admitere la fiecare facultate din cadrul Universitatii de Vest

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO