Cum se fura o bicicleta in 20 de secunde. "Operatiunea" a fost surprinsa de o camera de supraveghere

21-05-2013 15:28


Un timisorean a avut o surpriza neplacuta duminica, atunci cand a iesit dintr-un local situat in centrul Timisoarei. Si-a lasat bicicleta in curtea localului pret de cateva zeci de minute, insa la iesire, vehiculul parca s-a evaporat.

Zoran Popovici este un timisorean impatimit al mersului pe doua roti. Detine o bicicleta unicat, foarte bine ingrijita, in valoare de 600 de euro. Duminica, la orele dupa-amiezii, Zoran a mers intr-un local aflat in centrul Timisorei si si-a lasat bicicleta in curtea acestuia. Fiind un loc prietenesc, timisoreanul nu credea ca va ramane fara vehicul, daca nu o va lega cu un antifurt. Din nefericire, s-a inselat.

Un tanar foarte iscusit, care a intrat si el in local, a vazut ca bicicleta este nesupravegheata si a crezut ca da lovitura. S-a asezat lejer pe o banca, s-a uitat in stanga si in dreapta, iar dupa ce s-a asigurat ca nu este nimeni in apropiere, a luat bicicleta in maini si a luat-o la goana. Nici prin gand nu i-a trecut ca toata “operatiunea” a fost surprinsa de camerele de supraveghere.

Cand a vazut ca nu mai are vehiculul, proprietarul a cerut imaginile de pe camerele de supraveghere instalate in curtea localului, apoi le-a publicat pe o retea de socializare. La sugestia mai multor prieteni, Zoran a lipit prin oras afise cu bicicleta, dar si cu chipul hotului. Aceasta metoda a dat roade rapid. De asemenea, intreaga comunitate de biciclisti din Timisoara s-a mobilizat si foarte multe persoane au raspandit informatia pe Facebook. Luni seara, bicicleta a fost vazuta de prietenii lui Zoran in parcarea unui magazin din Timisoara. Proprietarul a si plecat intr-acolo.

Cand am ajuns, erau doi tineri care sustineau ca au cumparat bicicleta de la o alta persoana. Le-am spus ca este a mea, iar ei au spus ca nu au stiut ca este furata, apoi mi-au cerut 200 de lei pe ea. Am pus mana pe telefon si le-am spus ca am facut deja o sesizare la Politie si voi suna din nou. Atunci s-au conformat si mi-au lasat bicicleta”, a marturisit Zoran Popovici, pentru StirileProTV.ro/Vest.

In Timisoara, bicicletele se fura aproape zilnic. Potrivit statisticilor Inspectoratului de Politie Judetean, numai in primele patru luni ale acestui an, au fost inregistrate 97 de furturi de biciclete. Dupa ce au depus sesizare la politie, doar doi pagubiti si-au recuperat vehiculul si o singura persoana este cercetata pentru furt calificat.

VIDEO PROTVPLUS.RO