Cum pot scapa timisorenii de plata impozitului pe cladiri, pe o perioada de 7 ani. Conditiile care trebuie indeplinite

blocuri

 Proprietarii de imobile care si-au efectuat lucrarile de reabilitare termica a blocurilor pot fi scutiti de plata impozitelor pe o perioada de sapte ani, iar asta numai daca au indeplinit mai multe conditii.

 “ (…) Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor, care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie, pot beneficia de o scutire la plata impozitului pe cladiri, pe o perioada de 7 ani, cu incepere de la data de 1 ianuarie a anului fiscal urmator finalizarii lucrarilor de reabilitare, pe baza procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor (…)”, a transmis intr-un comunicat de presa, arhitectul sef al Primariei Timisoara, Silviu Cadariu.

Care sunt lucrarile efectuate pentru care se poate acorda scutirea de la plata impozitului pe 7 ani:

a) Lucrari de reabilitare termica a anvelopei:
- izolarea termica a fatadei - parte vitrata, prin inlocuirea tamplariei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului in blocul de locuinte, cu tamplarie termoizolanta pentru imbunatatirea performantei energetice a partii vitrate;
- izolarea termica a fatadei - parte opaca, inclusiv termo-hidroizolarea terasei, respectiv termoizolarea planseului peste ultimul nivel in cazul existentei sarpantei, cu sisteme termoizolante;
- inchiderea balcoanelor si/sau a logiilor cu tamplarie termoizolanta, inclusiv izolarea termica a parapetilor;
- izolarea termica a planseului peste subsol, in cazul in care prin proiectarea blocului sunt prevazute apartamente la parter.

b) Lucrari de reabilitare termica a sistemului de incalzire;
- repararea/refacerea instalatiei de distributie intre punctul de racord si planseul peste subsol/canal termic, inclusiv izolarea termica a acesteia, in scopul reducerii pierderilor de caldura si masa, precum si montarea robinetelor cu cap termostatic la radiatoare si a robinetelor de presiune diferentială la baza coloanelor de incalzire;
- repararea/inlocuirea cazanului si/sau arzatorului din centrala termica de bloc/scara pentru cresterea randamentului si reducerea emisiilor de CO(2).

Citește și
Liviu Dragnea
"Nu punem impozit pe credinta". De ce nu vrea Dragnea sa taxeze afacerile Bisericii
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

c) Instalarea, dupa caz, a unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile
- panouri solare termice, panouri solare electrice, pompe de caldura si/sau centrale termice pe biomasa, inclusiv achizitionarea acestora.

Realizarea lucrarilor de interventie are ca drept scop cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru incalzirea apartamentelor.

Pentru a beneficia de aceasta facilitate, contribuabilii (persoane fizice sau persoane juridice ce detin in proprietate apartamente/imobile cu destinatia de locuinta) trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

• Sa realizeze la blocurile de locuinte/imobilele cu destinatia de locuinta, lucrarile de interventie prevazute
• Lucrarile de interventie trebuie sa fie efectuate la intregul bloc de locuinte, eventual pe tronsoane, sau la intreg imobilul cu destinatia de locuinta;
• Lucrarile de interventie realizate la blocul de locuinte/imobilul cu destinatia de locuinta,trebuie sa fie recomandate de catre auditorul energetic in certificatul de performanta energetica
• Realizarea lucrarilor de interventie trebuie sa aibe ca scop cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte/imobilelor cu destinatia de locuinta, astfel incat consumul anual specific de energie calculat pentru incălzire sa scada sub 100 kWh/m² arie utila;
• Lucrarile de interventie au fost executate exclusiv din surse proprii;
• La data depunerii cererii sa aibe achitate toate obligatiile datorate bugetului local, cu termenele scadente inainte de data acordarii scutirii.

Acte necesare pentru obtinerea scutirii

- se vor depune la Registratura Primariei Municipiului Timisoara, Directia de Urbanism – Serviciul de Dezvoltare Urbana si Reabilitare si Conservare Cladiri Istorice, urmatoarele documente justificative:
• Cerere scrisa in vederea acordarii scutirii;
• Copie buletin/carte identitate in cazul persoanelor fizice/copie certificat de inregistrare fiscala in cazul persoanelor juridice;
• Dovada proprietatii asupra cladirii cu destinatie de locuinta;
• Extras de carte funciara nu mai vechi de 30 de zile;

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vesti bune pentru firme si afaceristi. Anuntul premierului despre scutirea de impozit a profitului reinvestit
Vesti bune pentru firme si afaceristi. Anuntul premierului despre scutirea de impozit a profitului reinvestit

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, inaintea sedintei BPN al PSD, ca scutirea de impozit a profitului reinvestit reprezinta unul dintre obiectivele realizabile in 2014.

"Nu punem impozit pe credinta". De ce nu vrea Dragnea sa taxeze afacerile Bisericii

Vicepremierul Liviu Dragnea este invitatul emisiunii "Dupa 20 de ani", care va fi difuzata duminica de la ora 10.00, la Pro TV.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.