Circ la Colegiul Tehnic de Vest: angajatii Retim au vrut sa mute mobilierul,dascalii au blocat usile


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 12:43
Categorie: Timiș
usa blocata, scandal Colegiul Tehnic de Vest Timisoara

 Dupa discutii interminabile, cadrele didactice de la Colegiul Tehnic de Vest din Timisoara raman pe pozitii si refuza sa se mute din locatia in care functioneaza acum unitatea de invatamant.

 Dis-de-dimineata, reprezentantii Primariei impreuna cu angajati ai serviciului public de salubritate au venit la Colegiul Tehnic de Vest pentru a scoate mobilierul din cladire, dar s-au lovit de usi inchise cu lacatul, atat la intrarea in institutie, cat si la clase. Profesorii se baricadasera inauntru, refuzand in continuare mutarea, chiar daca o hotarare de Consiliu Local oblige conducerea unitatii de invatamant sa isi schimbe sediul din nou an scolar.

Astfel, elevii si profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest ar urma sa isi desfasoare activitatea in fosta Scoala Generala Nr.9 de pe Bulevardul Liviu Rebreanu. In locul lasat gol de acestia ar urma sa se mute cei de la Liceul de Arte Plastice, care la randul lor sunt nevoiti sa paraseasca locatia actuala pentru care Primaria plateste o chirie de 30.000 de euro, lunar.

Dascalii au sustinut vehement cu lacatele inchise ca nu accepta mutarea, iar in cele din urma, singurul care a fost lasat sa intre in unitatea de invatamant a fost Mihai Costa, directorul Directiei de Institutii Scolare, Medicale, Sportive si Culturale. Spiritele s-au incins, asa ca primarul Nicolae Robu si viceprimarul Dan Diaconu au venit sa discute cu dascalii furiosi.

Profesorii sunt nemultumiti de faptul ca nu o sa aiba unde sa isi desfasoare laboratoarele si lucrarile practice cu copii, pentru ca in actualul sediu aveau ateliere special amenajate. O alta motivatie data de dascali a fost ca aproape 80% dintre elevii care invata la Colegiul Tehnic provin din familii sarace din mediul rural si ca pentru a ajunge la noua locatie nu ar avea bani pentru transportul public din oras, in sediul actual ei fiind mai aproape de Gara de Nord.

Negocierile dintre dascali si primarul orasului s-au desfasurat departe de urechile presei.

Scandal la Colegiul Tehnic de Vest. Profesorii nu vor sa se mute si continua cearta cu primaria
Elevii Colegiului Tehnic de Vest nu scapa de mutare. Robu: “Trebuie sa respectam regulile jocului”
FULLSCREEN
Circ la Colegiul Tehnic de Vest: angajatii Retim au vrut sa mute mobilierul,dascalii au blocat usile
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO