Atributii suplimentare pentru firmele care ilumineaza public Timisoara. Nu se asteptau la asta

13-05-2013 14:42


timisoara,reflexie in apa

 Doua dintre cele mai impunatoare cladiri din centrul Timisoarei ar putea fi iluminate arhitectural, din banii unor companii private.

 Cele doua companii care se ocupa cu iluminatul public in Timisoara au primit sarcini suplimentare. Acestea trebuie sa vina cu o oferta de sponsorizare, prin care Opera Nationala din Timisoara si cladirea Rectoratului Politehnicii sa fie iluminate arhitectural. Primarul Nicolae Robu spune ca, in cazul in care acestea refuza, relatiile dintre municipalitate si cele doua companii „se vor raci”.

Dupa cum au estimat reprezentantii administratiei locale, companiile ar trebui sa suporte cate 50.000 de euro, pentru montarea sistemului de iluminat, la o singura cladire.

„Solicit celor doua companii timisorene, care au sub contract iluminatul public sa realizeze cat mai urgent iluminatul arhitecural al celor doua cladiri. Orasul merita asta din partea lor. Daca refuza, nu se va intampla nimic, dar ar ramane un plus de raceala intre noi. Nu am discutat cu ei, vor afla din presa ca ii rog sa faca asta”, a declarat primarul Nicolae Robu.

In cazul in care cele doua companii ignora acest apel, Opera si Rectoratul tot vor fi iluminate arhitectural, insa cu intarziere. Primaria nu dispune deocamdata de banii necesari pentru ca aceste obiective sa fie iluminate din fonduri publice.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO