Asta e echipa cu care Poli ar fi fost campioana! Suporterii si-au ales echipa de vis

poli timisoara echipa ideala

Fanii alb-violeti au votat online cel mai bun prim unsprezece din istoria de 90 de ani a clubului. Unul dintre fotbalistii votati da verdictul: „Cu echipa asta luam cel putin un titlu!”

Chiar dacă Poli traversează o perioadă tristă din vara anului trecut încoace, reprezentanţii clubului au avut grijă să marcheze cum se cuvine împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea celei mai iubite echipe din Banat.

Fanii timişoreni au fost invitaţi, în urmă cu două luni şi jumătate, să voteze cei mai buni fotbalişti din istoria lui Poli, pe fiecare post. Votarea s-a încheiat astăzi, iar cele circa 8.000 de opinii exprimate de la finalul anului trecut până acum au stabilit următorul prim unsprezece de vis: Pantilimon – Contra, Păltinişanu, Cisovsky, Varga – Dembroschi, Alexa, Vlaicu, Zicu – Manolache, Bucur.

Unul dintre cei care au intrat în această echipă ideală, Emeric Dembroschi, spune că Poli ar fi avut rezultate mai bune dacă acest prim unsprezece putea să fie pus în practică. „Dacă am fi fost toţi în aceeaşi generaţie, sunt convins că am fi luat cel puţin un titlu de campioană”, a declarat Dembroschi.

Jackie Ionescu nu e de acord cu sondajul

Citește și
Dorin Goga Arges
Goga pune punctul pe I: „Daca Poli nu ia licenta, plec”
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Antrenorul care a adus ultimul trofeu la Timişoara şi, în acelaşi timp, omul care a văzut pe viu toate generaţiile care au făcut istorie în alb-violet, Jackie Ionescu, nu vede cu ochi buni realizarea unui astfel de sondaj. „Este păcat, pentru că se nasc frustrări de zece ori mai mari din partea celor care nu au fost votaţi, în comparaţie bucuriile celor care au intrat în această echipă. Eu am avantajul că, în 60 de ani, i-am văzut pe toţi şi cred că din această echipă nu pot lipsi Andrei Rădulescu, Lereter, Cojereanu, Brânzei, Ciosescu sau Liţă Dumitru”, a afirmat fostul tehnician al lui Poli, care crede că în echipa ideală şi-au făcut loc prea mulţi jucători din ultima generaţie. „Dintre toate generaţiile, echipa BkP e a patra ca valoare. Prima e cea din 1980, a doua e cea din 1958, a treia e generaţia promovării din 1948, iar pe locul cinci e Poli 1990, care a jucat cu Atletico şi Real Madrid”, a spus Jackie Ionescu.


Ei sunt fotbaliştii care au intrat în echipa ideală:

Costel Pantilimon (n. 1.02.1987, Bacău) – Poli l-a luat de la Aerostar Bacău, când avea 19 ani. După doar doi ani, a debutat pentru prima reprezentativă a României. Este primul român care a ajuns la Manchester City. Cu el în poartă, timişorenii s-au clasat de două ori pe locul al doilea în Liga I şi au eliminat, în 2009, deţinătoarea Cupei UEFA, Şahtior Doneţk.
Meciuri / goluri la Poli: 103 / 0; la naţională: 13 / 0; în cupele europene: 14 / 0

Cosmin Contra (n. 15.12.1975, Timişoara) – a debutat în prima ligă jucând pentru Poli, la 18 ani, după care a cunoscut consacrarea la Dinamo, Alaves, Milan, Atletico Madrid şi Getafe. S-a întors de două ori la Poli, o dată în 2005 şi încă o dată în 2010. A fost şi antrenor-jucător al timişorenilor, în sezonul trecut.
Meciuri / goluri la Poli: 96 / 5; la naţională: 73 / 7; în cupele europene: 21 / 6

Dan Păltinişanu (n. 23.03.1951, Bucureşti) – a fost crescut de Dinamo, dar a ajuns cel mai apreciat căpitan de echipă din istoria Politehnicii. I se spunea „Tata mare”; a contribuit decisiv la câştigarea Cupei în 1980 şi la eliminarea lui Celtic. Este singurul membru al echipei ideale care nu mai este printre noi. A decedat în 1995, iar stadionul pe care joacă Poli îi poartă numele din anul 1996.

Meciuri / goluri la Poli: 272 / 23; la naţională: 3 / 0; în cupele europene: 9 / 4.

Marian Cisovsky (n. 2.11.1979, Homenau) – este singurul străin care şi-a găsit loc în această echipă. Slovacul a venit la Timişoara în 2008 şi, în cei trei ani pe care i-a petrecut în Banat, a fost un om de bază al echipei care s-a luptat la titlu, iar în Europa a realizat performanţe precum eliminarea Şahtiorului sau calificarea în grupele Europa League. În acest sezon, a jucat în grupele Ligii Campionilor pentru Viktoria Plzen, împotriva lui AC Milan şi FC Barcelona.

Meciuri / goluri la Poli: 70 / 6; la naţionala Slovaciei: 2 / 0; în cupele europene: 31 / 4.

Titi Varga (n. 18.09.1964, Timişoara) – era poreclit „Piticul”, dar este un uriaş pentru suporterii timişoreni, pe care i-a cucerit cu golurile sale marcate de la distanţă. A jucat pentru o scurtă perioadă la Dinamo, dar în 1997, când Poli i-a învins pe „câini” cu 3-0 la Timişoara, Varga a avut un tratament special din partea galeriei alb-violete. El a fost singurul jucător dinamovist care nu a fost huiduit în acea zi.

Meciuri / goluri la Poli: 181 / 47; la naţională 1 / 1; în cupele europene: 7 / 1.

Emeric Dembroschi (n. 6.10.1945, Câmpulung la Tisa) – a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României la mondialul din Mexic (1970). Şi-a petrecut ultimii şapte ani din carieră la Poli, echipă cu care a câştigat Cupa României în 1980. S-a stabilit la Timişoara şi este şi în prezent angajat al clubului alb-violet.
Meciuri / goluri la Poli: 209 / 51; la naţională: 27 / 9; în cupele europene: 15 / 5.

Dan Alexa (n. 28.10.1979, Timişoara) – absolvent al Liceului Banatul, a plecat din Timişoara la 19 ani şi a cunoscut gloria la Dinamo. A revenit în Banat, la Poli, în 2006 şi a fost primit cu ostilitate de fanii timişoreni, dar i-a convins în scurt timp că este „de-al lor” şi a purtat timp de patru ani banderola de căpitan.
Meciuri / goluri la Poli: 133 / 5; la naţională: 6 / 2; în cupele europene: 24 / 1.

Sorin Vlaicu (3.05.1965, Şimian) – a fost probabil cel mai bun coordonator de joc din istoria echipei alb-violete. A jucat 12 ani în tricoul lui Poli şi a fost unul dintre cei care au eliminat Atletico Madrid, în 1990. Acum, antrenează o grupă de juniori a clubului timişorean.
Meciuri / goluri la Poli: 187 / 16; la naţională: 4 / 0; în cupele europene: 4 / 1.

Ianis Zicu (n. 23.10.1983, Constanţa) – a jucat un singur an la Poli, dar i-a cucerit pe fanii timişoreni, reuşind să devină în acel sezon golgheterul României şi contribuind la clasarea alb-violeţilor pe locul doi în Liga I.
Meciuri / goluri la Poli: 34 / 19; la naţională: 11 / 0; în cupele europene: 31 / 6.

Cicerone Manolache (n. 16.05.1936, Păuneşti) – a jucat la Poli în anii ’60 şi a antrenat echipa timişoreană la începutul anilor ’80. A fost golgheter al timişorenilor şi unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti din România, la începutul anilor ’60.
Meciuri / goluri la Poli: 94 / 42; la naţională: 4 / 1; în cupele europene: 0 / 0.

Gigel Bucur (n. 8.04.1980, Bucureşti) – a cucerit două titluri de golgheter al Ligii I, în cei cinci ani pe care i-a petrecut la Timişoara. A fost eroul izbândei cu Şahtior Doneţk, după ce a marcat o dublă în prima manşă, pe terenul ucrainenilor.
Meciuri / goluri la Poli: 124 / 53; la naţională: 24 / 4; în cupele europene: 12 / 4.

(Sursa foto: ProSport)

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Primaria si CJ Timis vor sa cumpere 100% din actiunile lui Poli!
Primaria si CJ Timis vor sa cumpere 100% din actiunile lui Poli!

Rectorul Universitatii Politehnica, Nicolae Robu, a anuntat ca el si ceilalti lideri politici din Timis s-au pus de acord pentru a cumpara clubul de fotbal de la Marian Iancu

Goga pune punctul pe I: „Daca Poli nu ia licenta, plec”
Goga pune punctul pe I: „Daca Poli nu ia licenta, plec”

Vedeta echipei timisorene spune ca prima sa optiune este sa ramana la Poli, dar recunoaste ca impresarii lui inca ii cauta echipa.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.