Asociatia Pet Hope: Eutanasierea a inceput fara un plan stabilit. „Cainii care reprezinta pericol sunt inca pe strada”

Ultima actualizare: 23-02-2014 00:27
maidanez

 Dupa uciderea primilor 21 de caini, la Timisoara, asociatia pentru protectia animalelor, Pet Hope, reactioneaza. Reprezentantii acesteia condamna decizia conducerii Primariei Timisoara de a cere primele eutanasieri fara a rezolva problemele de pe strada.

 Ruxandra Bizera, fondator Asociatia Pet Hope Timisoara: „Primaria si-a dat acceptul pentru eutanasierea unor caini, cel mai probabil blanzi si cu potential de a fi adoptati, in conditiile in care nu exista un plan de actiune pentru gestionarea animalelor fara stapan, iar cainii care reprezinta un pericol se afla inca pe strada”.

Membrii asociatiei de protectie a animalelor spun ca, pentru ca eutanasierea sa aiba un efect pozitiv, trebuia ca Primaria sa evalueze intai numarul cainilor fara stapan si sa faca un plan de actiune pentru gestionarea lor. De asemenea, cei de la Pet Hope spun ca autoritatilear fi trebuit sa instruiasca personalul care aduna animalele de pe strada si sa respecte listele medicilor veterinari care pot asista la procedurile de eutanasiere.

„Legea care permite eutanasierea cainilor din adaposturile publice a fost deformata de Primarie pentru a putea iesi public si a sustine ca rezolva problemele semnalate de cetateni. Realitatea este insa ca (...) persoanele responsabile care ar trebui sa opreasca fenomenul cainilor fara stapan se limiteaza la uciderea catorva caini din adapost in timp ce, pe strada, abandonul creste, iar haitele agresive sunt lasate la voia intamplarii”, a adaugat Ruxandra Bizera.

Reprezentantii de la Pet Hope anunta ca, daca eutanasierile - pe care ei le numesc „ilegale” - , nu vor inceta, vor actiona in instanta pentru ca persoanele vinovate sa fie trase la raspundere pentru ca nu au respectat legea.

De asemenea, asociatia anunta ca pentru a contribui la reducerea numarului de caini fara stapan, continua sa sterilizeze animalele metise din gospodarii si sa preia cazurile de animale abuzate, maltratate sau victime ale accidentelor rutiere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO