ZAZ va cuceri publicul timisorean in aceasta seara, la Festivalul PLAI. Vezi programul evenimentului

Ultima actualizare: 14-09-2013 00:56
Zaz, festivalul plai

 Au mai ramas cateva ore pana la deschiderea mult asteptatului eveniment organizat la Muzeul Satului Banatean din Timisoata: Festivalul PLAI.

 Doua artiste care sunt pentru prima data la Timisoara vor deschide prima seara a festivalului. Vineri, 13 septembrie, de la ora 20:00, scena ii va apartine artistei Maia Vidal. Cantareata care vine din Statele Unite ale Americii va fi artist rezident, ea va fi pe scena in toate cele trei zile ale evenimentului. Maia Vidal a lansat pana acum doua albume, iar primul, “God is my bike”, a fost nominalizat pentru cel mai bun material “indie” al anului 2011. Cel de-al doilea material discografic a fost lansat in decursul acestui an.

“Sound-ul folk-pop, vocea distincta si instrumentele ce o acompaniaza creeaza dependenta si, cu siguranta, publicul PLAI va simti la fel, dupa cele trei concerte care vor deschide fiecare seara a festivalului din acest an”, au transmis organizatorii evenimentului.

Pentru prima data in Romania, artista care in ultimii trei ani a cucerit Europa: ZAZ (Isabelle Geffroy) va urca pe scena de la Muzeul Satului Banatean tot vineri, de la ora 21:30. Muzica ei transmite influente de jazz, soul, chanson franchais, ritmuri africane, andaluze si braziliene. In 2010 a lansat albumul care a facut-o celebra in intreaga lume si care a purtat-o pe cele mai mari scene, intitulat “Je Veux”. 

Sambata, 14 septembrie, dupa concertul Maiei Vidal (ora 19:00), va intra in scena, de la ora 20:30, Vieux Farka Toure care isi va prezenta in cadrul festivalului cel mai nou album .
Pentru cei care au fost la concertul din 2012 si pentru cei care nu au fost, Patrice revine la Festivalul Plai pentru a-si lansa viitorul album intitulat “The Rising of the Son”, care este disponibil pe piata incepand cu luna august. El va urca pe scena tot sambata, de la ora 22:00.

Duminica, 15 septembrie, dupa prestatia artistului rezident, de la ora 20:30 scena ii va apartine formatiei Baba Zula. Membrii trupei imbina muzica traditionala turceasca cu cea electronica, reggae si dub, la care se adauga dansatoare, costume elaborate, poezie, teatru si desen live, intr-un show cu tente ritualice.

Seara va fi incheiata de Nuevo Tango Quintet feat. Marili Machado. Cei cinci cinci maestri instrumentisti (Alin Stoianovici – acordeon, Sascha Bota – vioara, Roxana-Yvonne Cosereanu – pian, Ionut Dorobantu – chitara, Johnny Bota – contrabas) au mai putut fi vazuti in cadrul concertului de lansare a primului material discografic, intitulat “Anivertango”, in decembrie 2012, in sala mare a Teatrului National Timisoara.

Pretul unui bilet pentru o zi de festival este 40 de lei, daca este cumparat pana in 12 septembrie si 50 de lei la poarta. Pretul unui abonament pentru toate cele trei zile de festival este 80 de lei pana in 12 septembrie si 100 lei la poarta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO