Arta pentru cateii strazii. Muzicieni si actori, pe scena pentru o Romanie fara caini abandonati


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 07:06
Data publicarii: Vineri 16 Decembrie 2011 13:17
Categorie: Timiș
arta pentru caini

„Speranta lor esti tu” a fost mesajul transmis de artisti timisorenilor, intr-o incercare de a le atrage atentia asupra patrupedelor fara stapan.

Violonista Corina Murgu, actritele Claudia Ieremia si Ana Munteanu, cvartetul de coarde Incanto Quartetto, trupa Jais au urcat seara trecuta pe scena Salii 2 a Teatrului National din Timisoara pentru a sustine sterilizarea in masa a cainilor fara stapan, respectiv a celor fara drept de monta. Gazda evenimentului, celebrul dansator si coregraf Razvan Mazilu, a atras atentia, la debutul spectacolului, asupra atitudinii celor mai multi dintre noi, care trecem nepasatori pe langa cateii nimanui.

"Dau totul, nu pretind nimic"

„Ei ne dau dragoste, noi le dam ura si chiar violenta”, a spus artistul. Acesta a adaugat ca numai printr-o implicare puternica a societatii civile, situatii precum cea de la Sibiu, cand un tigru evadat de la gradina zoologica a fost impuscat, pot fi evitate in Romania. „Cainele nu pretinde nimic. El ofera totul”, a spus si violonista Corina Murgu. Anca Munteanu a recitat „Zdreanta”, de Tudor Arghezi, alaturi de catelul sau, iar Alina Giurgiu, solista trupei Jais, a spus, inainte de a-si incepe recitalul, ca animalele abandonate pe strada o intristeaza de fiecare data.
Pe parcursul intregului spectacol, momentele artistice au fost insotite de proiectii ale unor fotografii care surprind catei abandonati.

“Artistii au fost foarte dedicati. Nu s-au gandit doua secunde inainte sa spuna “Da” la invitatia pe care le-am lansat-o”, a spus Paul Ciucur, de la Asociatia Pet Hope, initiator al evenimentului. Ceva mai mult ca artistii s-au gandit insa autoritatile locale, care nu au dat curs invitatiei de a participa la spectacol.

Fondurile stranse in cadrul evenimentului vor sprijini campania „Romania fara cainii strazii”, program de sterilizare in masa a cainilor fara stapan, respectiv a celor fara drept de monta. Potrivit organizatorilor, un caine sterilizat inseamna zece pui abandonati mai putin, in fiecare an.

Asociatia Pet Hope a obtinut, prin donatiile din partea artistilor si spectatorilor, suma de 5.033 de lei, suma care este suficienta pentru sterilizarea unui numar de aproximativ 50 de caini, ceea ce inseamna 500 de caini mai putin pe strazile Timisoarei.

 

Sursa: Pro TV

Sute de caini abandonati langa Targoviste. Sunt flamanzi si periculosi
Luk are nevoie de o familie. Vrei sa-l ajuti?
Luk are nevoie de o familie. Vrei sa-l ajuti?
VIDEO PROTVPLUS.RO