Arta din lucruri marunte. Un student din Timisoara transforma servetelele in tablouri

25-01-2013 14:18


picturi pe servetele

Cele mai simple servetele se transforma in tablouri faurite parca de mana unor pictori renumiti. Nu vorbim insa despre nume celebre, ci despre talentul pe care il are un tanar student din Timisoara.

Se numeste Radu Inas si picteaza pe servetele de ani buni. Este student la Facultatea de Muzica, acolo unde studiaza pianul. Dupa ce termina cursurile, merge acasa, ia pensula in mana si incearca sa puna in aplicare tot ce a invatat de la mama sa, cea de la care mosteneste aceasta pasiune. “M-a invatat cu foarte multa dragoste si rabdare”, marturiseste tanarul.


Servetelele sunt aplicate pe suprafata neteda centrala a tabloului, cu un adeziv special incolor. El are in componenta sa si un lac mat, stralucitor, pentru a-i da picturii o anumita luminozitate. Marginile tablourilor sunt pictate in diferite culori, in functie de motivul servetelului. Pana acum au fost doar cateva comenzi, pentru baruri, restaurante sau hoteluri, insa majoritatea lucrarilor le-am daruit apropiatilor”, povesteste Radu.


Radu vede in talentul sau pentru pictura mai mult un hobby, si nu neaparat o afacere. In luna decembrie, el a participat cu picturile sale, la o strangere de fonduri pentru Spitalul de Copii “Louis Turcanu”. Suma pe care a strans-o din vanzarea tablourilor s-a ridicat la cateva sute de lei, iar cei mai interesati de operele sale de arta au fost elevii de liceu.


Imaginile pe care alege sa le imortalizeze pe servetele, sunt diverse. Deseneaza animale, flori, picturi abstracte, chiar si imagini specifice pentru bucatarie sau living room. O astfel de pictura ajunge pana la 40 de lei, insa tablourile pe care le face, le daruieste prietenilor, colegilor, profesorilor, dar si evenimentelor caritabile. “Ma bucur enorm ca am participat la acel eveniment caritabil. Cu ajutorul acelor donatii, copiii internati in spital s-au bucurat de sarbatoarea Craciunului, asa cum trebuie sa se bucure un copil sanatos”, a incheiat Radu Inas.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO