Antenele de televiziune pentru sarbi vor disparea. Timisorenii vor fi obligati sa renunte la ele

04-12-2012 16:16


antene TV

 Gata cu antenele de televiziune pentru sarbi. Primarul Nicolae Robu vrea sa le trimita timisorenilor notificari prin care le solicita sa scape de antenele care exista inca de pe vremea regimului comunist.

 Aceste antene se afla in mai multe zone ale Timisoarei. Cele mai inestetice, in opinia edilului sef, sunt cele amplasate pe blocurile din Piata Victoriei. Cu ajutorul acestor antene, in timpul regimului comunist, timisorenii puteau urmari programele de televiziune ale sarbilor.

In oras avem mai multe antene pentru sarbi pe blocuri sau la ferestrele apartamentelor. Ele sunt din perioada in care aveam doar doua ore emisie la televizor si nu inteleg de ce mai sunt acolo. Le-am vazut intamplator si le vom trimite proprietarilor notificari prin care le solicitam sa dea jos acele antene. Sunt total inestetice pentru oras, mai ales pentru Piata Victoriei”, a declarat Nicolae Robu.

Nici chioscurile de ziare din acelasi loc nu sunt vazute cu ochi buni de catre ediulul sef. Acestea ar putea fi mutate de acolo pentru ca „nu se potrivesc cu zona”.

De asemenea, primarul a luat in vizor si statia de masurare a parametrilor aerului din Piata Libertatii. El o considera „container” si nu intelege cum a ajuns in locul in care se afla in momentul de fata. „Ma oripileaza acea constructie. Nu inteleg ce au gandit cei care si-au dat acordul ca acel container sa fie amplasat acolo. E total deplasat ca intr-una din cele mai emblematice piete din Timisoara sa avem o asemenea constructie", a spus primarul Timisoarei. 

Singurele solutii pentru a indeparta statia de masurare a parametrilor aerului sunt fie mutarea ei in alt loc, fie amplasarea ei in pamant, iar afara sa mai ramana doar antenele. Pana sa fie luate aceste masuri, Primaria Timisoarei trebuie sa primeasca acordul Ministerului Mediului, dar si un alt acord de la o comisie europeana.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO