22.000 de euro aruncati pe fereastra. Ce s-a intamplat cu infochioscurile turistice din Timisoara

23-05-2013 10:20


infochiosc turistic timisoara

Turistii care vin in Timisoara trebuie sa intrebe in stanga si in dreapta pentru a afla care sunt cele mai importante locuri de vizitat. Din cele cinci infochioscuri turistice care ar trebui sa ofere aceste informatii, unul singur mai functioneaza.

In 2007, Primaria Timisoara a achizitionat cinci infochioscuri turistice pentru care a platit 22.000 de euro, bani de la bugetul local. De doi ani, unul singur mai este functional: cel de la Gradina Zoologica. Ce s-a intamplat cu restul? Fie au s-au stricat, fie au fost vandalizate. Unul dintre infochioscuri a fost adus la Primaria Timisoara. Acum zace in curtea institutiei intre un zid si o ghena de gunoi, plin de praf si de var. Chiar daca ar functiona, ar fi inaccesibil.

Acestea nu au fost primele infochioscuri achizitionate de edilii Timisoarei. In 2001, fosta administratie locala a cumparat 12 infochioscuri, cu bani proveniti din fonduri europene. Atunci, Timisoara a fost primul oras din Romania unde care avea astfel de echipamente menite sa vina in sprijinul turistilor.

Infochioscurile au fost amplasate in cele mai importante zone din oras, insa au functionat timp de cativa ani, apoi s-au defectat. Potrivit reprezentantilor primariei, cele 12 infochioscuri au fost “depasite tehnologic”. Pana la urma, toate au fost casate in 2008 si au fost inlocuite cu cele cinci care exista in momentul de fata in oras, dar care nu functioneaza cu exceptia unuia.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO