12 baruri din Timisoara au fost inchise. Inspectorii au dat amenzi de zeci de mii de lei

27-02-2013 13:49


fumat

Cafenelele, barurile si restaurantele din Timisoara nu respecta prevederile legii, in ceea ce priveste fumatul in locurile publice. In ultima saptamana, inspectorii au verificat 42 de societati comerciale, iar la 38 dintre ele au gasit nereguli.

Controalele au fost facute de comisarii judeteni pentru Protectia Consumatorului, inspectori de la Directia de Sanatate Publica si Inspectoratul de Politie al Judetului Timis. Acestia au vizat barurile si restaurantele unde se fumeaza si au verificat spatiile respecta prevederile legale cu privire la fumatul in locuri publice.

Din cele 42 de societati comerciale verificate, inspectorii au dat 38 de sanctiuni, dintre care 30 de amenzi, sase avertismente, iar 12 baruri au fost inchise, pana cand problemele gasite vor fi remediate. Valoarea totala a amenzilor se ridica la suma de 86.000 de lei.

Principalele abateri au fost ca in unitati nu era afisat faptul ca fumatul este permis, spatiile pentru fumatori si nefumatori nu erau delimitate, multe dintre localurile controlate nu au afistat interzicerea comercializarii tigarilor la bucata si catre minori, una dintre unitati nu era dotata cu extinctoare, iar alta era un local pentru fumatori si nu avea sistem de ventilatie”, a declarat Mihaela Ignat, comisarul sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului.

De asemenea, si cei de la Directia de Sanatate Publica au gasit nereguli. „In doua dintre localurile verificate de noi, doua nu aveau apa curenta, iar mai multe au fost amendate pentru lipsa curateniei din unitatile sanitare”, a declarat Viorica Dumitru, directorul adjunct al DSP Timis.

Mai multi timisoreni au fumat intr-un centru comercial din Timisoara, desi acest lucru este interzis, si au primit deocamdata doar avertismente din partea politistilor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO